Για το πως βιώνει την οικονομική κρίση μίλησε η δημοφιλής ηθοποιός Κατερίνα Λέχου. Σε συνέντευξη της στο περιοδικό «Glam», δήλωσε : «Προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά της κρίσης. Δεν είμαι μίζερος άνθρωπος και δεν κλαίω πάνω από το χυμένο γάλα. Σκέφτομαι τι να κάνω στον επόμενο τόνο. Μια ζωή έτσι σκεφτόμουν, σε όλες τις δυσκολίες που μου ανέκυπταν. Όλοι θα επιβιώσουμε. Υπάρχει ένα νέο “αύριο” και είμαστε συνυπεύθυνοι γι’ αυτό».

Στην ερώτηση αν έχει βιώσει ως επαγγελματίας την οικονομική κρίση απάντησε: «Ως ελεύθερος επαγγελματίας είμαι υποχρεωμένη να “κυνηγάω” τα λεφτά μου και τη δουλειά μου γιατί στα ελεύθερα επαγγέλματα η θέση σου δεν είναι δεδομένη. Όταν πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ και αντί για 50 ευρώ δίνω 70, τη βιώνω την κρίση. Άρα συμμαζεύομαι και κοιτάω τι μπορώ να κόψω».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι το έθνος με τα μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης, είπε: «Κι εγώ δεν είμαι φύσει χαρούμενο άτομο. Δεν ξυπνάω το πρωί και είμαι μέσα στο κέφι. Αντίθετα, είμαι απαισιόδοξο άτομο και έχω μια ελαφριά χρόνια κατάθλιψη αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να είμαι αγωνιστική».