Σχεδόν μια δεκαετία μετά την πρώτη τους επίσημη περιοδεία στην Αυστραλία ως νεόνυμφοι, η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψαν στη χώρα, επιδιώκοντας αυτή τη φορά μια πιο άμεση επαφή με τους πολίτες. Κατά την άφιξή τους στη Μελβούρνη, το ζευγάρι ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι δεν επιθυμεί πρωτόκολλα και τυπικότητες.
Όταν ρωτήθηκαν πώς προτιμούν να τους προσφωνούν, ο Harry εμφανίστηκε αδιάφορος για τους τύπους, ενώ η σύζυγός του πρότεινε με αφοπλιστική απλότητα:
«Να με φωνάζετε Meg;»
Η «Meg» με τη ριγέ ποδιά και η κουβέντα για τις ρυτίδες
Η Μέγκαν Μαρκλ βρέθηκε στη δομή φιλοξενίας γυναικών του οργανισμού McAuley Community Services, όπου άφησε για λίγο το προφίλ της δούκισσας, φόρεσε μια ριγέ ποδιά και συμμετείχε ενεργά στην προετοιμασία και το σερβίρισμα των γευμάτων. Εκεί, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γυναίκες που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία, ενώ δεν έλειψαν και οι πιο χαλαρές στιγμές.

Όταν μια γυναίκα που περίμενε στην ουρά, η Leah, της είπε πως μοιάζει με μοντέλο και πως το δέρμα της είναι λαμπερό χωρίς ρυτίδες, η Meghan αντέδρασε αυθόρμητα.
«Ω, Θεέ μου. Είναι πολύ γενναιόδωρο αυτό», είπε αρχικά, ενώ όταν η γυναίκα επέμεινε, εκείνη γέλασε συμπληρώνοντας: «Ναι, έχω [ρυτίδες]! Είσαι πολύ καλή».
Λίγο αργότερα, η ίδια κάθισε μαζί με τους παρευρισκόμενους για φαγητό, παραδεχόμενη πως το ταξίδι από το Λος Άντζελες ήταν μακρύ: «Φτάσαμε εδώ σήμερα το πρωί, οπότε το τζετ λαγκ δεν με έχει επηρεάσει ακόμα».
Αντιδράσεις για το κόστος της ασφάλειας
Παρά τη θερμή υποδοχή σε δομές όπως το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Μελβούρνης, όπου η Μέγκαν Μαρκλ συγκινήθηκε όταν ένα μικρό κορίτσι της χάρισε ένα λουλούδι, η παρουσία του ζευγαριού στη χώρα δεν έμεινε στο απυρόβλητο.

Το ζήτημα του κόστους για την προστασία τους έχει προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης υποστηρίζουν ότι η αστυνομία θα πρέπει να δίνει προτεραιότητα στους πολίτες και όχι σε ιδιωτικές επισκέψεις προσωπικοτήτων.
Η συζήτηση για το αν οι δημόσιοι πόροι πρέπει να καλύψουν τα έξοδα ασφαλείας έχει διχάσει την κοινή γνώμη, με ορισμένους να βλέπουν θετικά τις φιλανθρωπικές δράσεις του ζευγαριού και άλλους να εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.
Το πρόγραμμα της τετραήμερης επίσκεψης συνεχίζεται σε Καμπέρα και Σίδνεϊ, συνδυάζοντας επαγγελματικές υποχρεώσεις και συμμετοχή σε συνέδρια, σε μια προσπάθεια του ζευγαριού να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με το αυστραλιανό κοινό.