Έλενα Μαυρίδου, έπειτα από το διαζύγιο με τον Δημήτρη Λάλο έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ και μίλησε, μεταξύ άλλων, για την περίοδο που χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

«Από μικρή ηλικία ήθελα να γίνω ηθοποιός. Μεγάλωσα στη Δράμα, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κρατούσαν κάποια παραδοσιακά δρώμενα, με αποτέλεσμα να επηρεάσουν τη δομή μου. Είναι πολύ δύσκολο να διατηρείς ένα θέατρο μόνος σου, δεν ήμουν κεφαλαιούχος, ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Το να διατηρείς ένα δικό σου θέατρο είναι ένας αγώνας, υπάρχει άγχος, πλέον είναι πολύ δύσκολο να κρατηθεί και να αντέξει μέσα στους νόμους της αγοράς. Επέλεξα να μην κάνω τηλεόραση, δεν το έκανα από σνομπισμό, αλλά η ενασχόλησή μου με το θέατρο ήταν πολύ βαθιά και ένιωθα πληρότητα», είπε η Έλενα Μαυρίδου.

Η Έλενα Μαυρίδου ανέφερε επίσης: «Όταν ήμουν έγκυος στην κόρη μου νοσηλεύτηκα για τρεις μήνες στο νοσοκομείο, ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή στη ζωή μου, ήταν ένα ιδιαίτερο “σχολείο”. Σε μια τέτοια συνθήκη είναι πάνω απ’ όλα το πώς θα έρθει αυτό το παιδί στον κόσμο».