Με αφορμή τη συμμετοχή στη νέα παραγωγή του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά, η Παναγιώτα Βλαντή έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Δύο στις 10» και τη δημοσιογράφο Έρη Βαρδάκη στην ΕΡΤ.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, η όμορφη πρωταγωνίστρια μίλησε τόσο για την προσωπική επιλογή να μην κάνει παιδιά αλλά και την απόφαση να συμβάλλει ενεργά στο ελληνικό metoo.

Ειδικότερα, η Παναγιώτα Βλαντή σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν ήμουν από τις γυναίκες που λέγανε “θέλω να παντρευτώ και να κάνω παιδιά”. Ήθελα να έχω σχέση και έναν άνθρωπο δίπλα μου αλλά δεν ήθελα αυτή την κοινωνική επιταγή ότι “πρέπει στα 30 σου να έχεις παντρευτεί και να έχεις κάνει παιδί“. Ήμουν λίγο στην οικογένεια… γεροντοκόρη γιατί δεν παντρεύτηκα ενώ ήταν όλοι μικροπαντρεμένοι. Δεν ήθελα όμως να μπω σε αυτό το καλούπι. Γάμο έκανα γιατί πραγματικά ένιωσα ότι βγήκε αβίαστα. Δεν θα το έκανα αλλιώς».

«Το θέατρο είναι μια συναρπαστική δουλειά. Είχα κάνει 60 αποτυχημένες ακροάσεις όταν ξεκινούσα, τις είχα μετρήσει. Έπρεπε να πείσω για κάποια πράγματα και ακόμα συμβαίνει αυτό. Ακόμα δηλαδή πρέπει να πείσω, αυτή είναι η δουλειά μας. Πρέπει κάθε σεζόν να κάνουμε κάτι καινούργιο. Στην δουλειά μας υπήρχε και η ποινικοποίηση της ομορφιάς, ότι δηλαδή μια ωραία γυναίκα δεν είναι απαραίτητα και καλή ηθοποιός και πρέπει να δουλέψεις σκληρά».

«Στο metoo μίλησαν άλλες κυρίες πρώτα. Η Σοφία Μπεκατώρου, η Ζέτα Δούκα, η Τζένη Μπότση και μετά ακολούθησα εγώ. Είπα κάποια πράγματα και τις θαυμάζω όλες αυτές τις κυρίες, δεν γινόταν αλλιώς. Κυρίως απέναντι σε αυτές τις γυναίκες. Δεν μπορούσα να αφήσω αυτές τις γυναίκες που μίλησαν να εκτεθούν, βγήκαν με πολύ θάρρος να πουν κάτι. Το να μην πω λοιπόν το ίδιο που μου έχει συμβεί και εμένα το θεώρησα λίγο δειλία».

«Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ εσωτερικά να το κάνω, γιατί δεν το ήξεραν οι δικοί μου. Έπρεπε πρώτα να μιλήσω με την οικογένεια μου, μετά να βγω να μιλήσω και να υποστώ ότι θα μπορούσα να υποστώ» συμπλήρωσε, εν συνεχεία, η Παναγιώτα Βλαντή στην εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.