Η αντίστροφη μέτρηση για το επόμενο άλμπουμ της Μπιγιονσέ, «Act II», ξεκίνησε επίσημα, όπως σημείωσε η ίδια η σούπερ σταρ στο Instagram. Στην ανάρτησή της η διάσημη καλλιτέχνιδα αποκάλυψε το εξώφυλλο του άλμπουμ της, κρατώντας μια αμερικανική σημαία.

«Αυτό το άλμπουμ ετοιμαζόταν πάνω από πέντε χρόνια», έγραψε η Μπιγιονσέ. «Γεννήθηκε από μια εμπειρία που είχα πριν από χρόνια, όπου δεν ένιωθα ευπρόσδεκτη… και ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήμουν». Το 2016 η τραγουδίστρια αντιμετώπισε αντιδράσεις από τη mainstream country κοινότητα μετά την κυκλοφορία ενός country τραγουδιού, γράφει ο Guardian.

Επίσης, στην ανάρτησή της η Μπιγιονσέ σημείωσε: «Η ελπίδα μου είναι ότι σε μερικά χρόνια από τώρα, η αναφορά στη φυλή ενός καλλιτέχνη, όσον αφορά την απελευθέρωση των ειδών της μουσικής, θα είναι αδιάφορη».

Η ίδια, επίσης, πρόσθεσε ότι μετά από μια «βαθύτερη βουτιά στην ιστορία της country μουσικής» είδε «πως η μουσική μπορεί να ενώσει τόσο πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα ενισχύει τις φωνές των ανθρώπων που έχουν αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής τους για να διαμορφώσουν τη μουσική μας κουλτούρα».

Η εικόνα της Μπιγιονσέ πάνω σε ένα άλογο, τραβηγμένη από τον φωτογράφο Blair Caldwell, θυμίζει το τελευταίο της εξώφυλλο για το «Renaissance», το dance άλμπουμ της που «δανείστηκε» σε μεγάλο βαθμό από τη house μουσική.

Μια άλλη εκδοχή του εξωφύλλου του νέου άλμπουμ περιλαμβάνει τη 42χρονη τραγουδίστρια γυμνή με μια κορδέλα στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας να καλύπτουν τα επίμαχα σημεία του σώματός της.