Τον λόγο για τον οποίο χώρισε με τον επί 7 χρόνια σύζυγό της, Τζο Μανγκινέλο, αποκάλυψε η Σοφία Βεργκάρα σε πρόσφατη συνέντευξή της. «Ο γάμος μου διαλύθηκε, επειδή ο σύζυγός μου ήταν νεότερος, ήθελε παιδιά και δεν ήθελα να είμαι μεγάλη μητέρα» είπε η 51χρονη ηθοποιός.

Σύμφωνα με το pagesix.com, η Σοφία Βεργκάρα είπε πως αν γινόταν μητέρα σε αυτή την ηλικία, θα ήταν άδικο για το παιδί. Ωστόσο, υπογράμμισε πως σέβεται τις γυναίκες που κάνουν παιδί σε μεγαλύτερες ηλικίες, όμως «αυτό δεν κάνει για εκείνη».

«Έκανα έναν γιο, όταν ήμουν 19 ετών, ο οποίος τώρα είναι 32. Είμαι έτοιμη να γίνω γιαγιά, όχι μητέρα», είπε για τον γιο της, Μανόλο Γκονζάλεζ Βεργκάρα, τον οποίο έκανε με τον πρώτο σύζυγό της, Τζο Γκονζάλεζ.

«Κοντεύω να φτάσω στην εμμηνόπαυση. Είναι η φυσική ροή των πραγμάτων», πρόσθεσε. «Όταν ο γιος μου κάνει παιδί, ας μου το δώσει για λίγο. Μετά, θα του το επιστρέψω και θα συνεχίσω να ζω τη ζωή μου. Αυτό πρέπει να κάνω».

Πάντως, η 51χρονη Βεργκάρα είναι πρόθυμη να βρει έναν νέο σύντροφο, αρκεί εκείνος να έχει ήδη παιδιά. Μάλιστα, τον Οκτώβριο του 2023 η Σοφία Βεργκάρα εθεάθη σε έξοδο με τον ορθοπεδικό χειρουργό Τζάστιν Σάλιμαν.