Μια νεαρή γυναίκα ντρεπόταν για το σώμα της, επειδή γεννήθηκε χωρίς νύχια στο αριστερό πόδι, εξαιτίας μιας σπάνιας γενετικής διαταραχής που επηρεάζει μία στις 1.250 έως 25.000 γεννήσεις.

Η 18χρονη Annabelle Anderson πάσχει από το σύνδρομο αμνιακής ταινίας (ABS), που εμφανίζεται όταν η επένδυση του αμνιακού σάκου καταστρέφεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δημιουργώντας χορδές ινώδους ιστού που παγιδεύουν το έμβρυο ή τον ομφάλιο λώρο.

Σύμφωνα με την New York Post σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα κινητικότητας, αλλά ευτυχώς δεν αντιμετώπισε κάτι τέτοιο η 18χρονη. «Οι γονείς μου ανησυχούσαν πραγματικά ότι δεν θα μπορούσα να περπατήσω, αλλά μπορώ, όπως και να τρέξω ή να χορέψω. Είμαι πραγματικά τυχερή, γιατί σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ χειρότερο», είπε η κοπέλα.

Ωστόσο, μεγαλώνοντας ντρεπόταν για την εμφάνιση στο πόδι της, καθώς η μια ροζ πρησμένη σάρκα που έμοιαζε με νύχι, κάλυπτε το κενό που υπήρχε. Έτσι, σκαρφίζονταν διάφορες δικαιολογίες για να αποφύγει τις αδιάκριτες ερωτήσεις.

«Μικρή ντρεπόμουν για το πόδι μου και το έκρυβα, οπότε έβρισκα διάφορες δικαιολογίες. Κάποτε έλεγα πως έβαλα φυστικοβούτυρο στα δάχτυλα και τα έγλυψε ο σκύλος που ρούφηξε τα νύχια μου. Μεγαλώνοντας όμως δεν έπειθα κανέναν, οπότε φρόντιζα να μην δείχνω τα δάχτυλα μου», είπε η Annabelle Anderson.

Σε ηλικία 14 ετών όμως, είδε στο Instagram ένα viral βίντεο με ένα άτομο που δεν είχε νύχια στα πόδια. Επικοινώνησε λοιπόν μαζί του και συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε λόγος να ντρέπεται. Έκτοτε, μιλάει δημόσια για την δυσμορφία της, ώστε να δώσει θάρρος σε όσα άτομα νοσούν από την ίδια πάθηση και ενδεχομένως ντρέπονται για τον εαυτό τους.