Μετά τη διαρροή σχετικά με την ταυτότητα του προσώπου που σχολίασε με ρατσιστικό ύφος το χρώμα του δέρματος του Άρτσι, γιου του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, η οποία προκάλεσε αναταραχή στη βρετανική βασιλική οικογένεια, ο Πιρς Μόργκαν κατονόμασε τον βασιλιά Κάρολο και την Κέιτ Μίντλετον ως τους «ρατσιστές».

«Θα σας πω τα ονόματα των δύο ανώτερων βασιλικών προσώπων που αναφέρονται σε αυτή την ολλανδική έκδοση του βιβλίου, επειδή, ειλικρινά, αν οι Ολλανδοί που περιπλανώνται σε ένα βιβλιοπωλείο μπορούν να το πάρουν και να δουν αυτά τα ονόματα, τότε εσείς, οι Βρετανοί εδώ -που πληρώνετε στην πραγματικότητα για τη βρετανική βασιλική οικογένεια- δικαιούστε να ξέρετε κι εσείς», προλόγισε ο 58χρονος Μόργκαν.

«Και τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε μια πιο ανοιχτή συζήτηση για όλη αυτή την υπόθεση, διότι δεν πιστεύω ότι έγιναν ποτέ ρατσιστικά σχόλια από οποιοδήποτε μέλος της βασιλικής οικογένειας, και μέχρι να υπάρξουν πραγματικές αποδείξεις ότι έγιναν αυτά τα σχόλια, δεν θα το πιστέψω ποτέ», συνέχισε.

Ο πρώην παρουσιαστής της εκπομπής «Good Morning Britain» συνέχισε: «Αλλά τώρα μπορούμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία για να μάθουμε αν ειπώθηκαν ποτέ, ποιο ήταν το πλαίσιο και αν υπήρχε οποιαδήποτε ρατσιστική πρόθεση. Όπως είπα, δεν πιστεύω ότι υπήρχε».

«Τα πρόσωπα της βασιλικής οικογένειας που κατονομάζονται σε αυτό το βιβλίο είναι ο βασιλιάς Κάρολος και η Κέιτ, πριγκίπισσα της Ουαλίας», είπε ο Μόργκαν.

Η New York Post σημειώνει πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τα ονόματα που αποκαλύφθηκαν κατά λάθος, ωστόσο, ολλανδοί δημοσιογράφοι που έλαβαν αντίγραφα του βιβλίου δήλωσαν ότι ταιριάζει με τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν σε βιογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει προηγουμένως.