Σε αναταραχή βρίσκεται για ακόμη μια φορά η βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου κι αυτή τη φορά πρόκειται για την αποκάλυψη της ταυτότητας αυτού που σχολίασε με ρατσιστικό ύφος το χρώμα του δέρματος του Άρτσι, γιου του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Το όνομα φέρεται να διέρρευσε από λάθος, καθώς εμπεριεχόταν σε μια αρχική έκδοση του βιβλίου «Endgame – Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival» του συγγραφέα Όμιντ Σκόμπι στην Ολλανδία, Mάλιστα, o εκδοτικός οίκος απέσυρε άμεσα όσα αντίτυπα του βιβλίου είχαν κυκλοφορήσει και σταμάτησε τις πωλήσεις.

Οι Xander Publishers, στο μεταξύ, τόνισαν πως έλαβαν αίτημα από τις ΗΠΑ να σταματήσουν άμεσα τις πωλήσεις, με εκπρόσωπο του εκδοτικού οίκου να αναφέρει στη «Daily Mail» πως «δεν μπορώ να προχωρήσω σε περισσότερες λεπτομέρειες». Συμπλήρωσε πως «λάβαμε εντολή να θέσουμε το συγκεκριμένο βιβλίο σε αναμονή και αυτό κάναμε». Ο εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου πρόσθεσε ότι «περιμένουμε περαιτέρω οδηγίες. Δεν γνωρίζω πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτό».

Να σημειώσουμε πως το ζήτημα έφερε στη δημοσιότητα ο Χάρι στη διάρκεια συνέντευξης στην Όπρα Γουίνφρεϊ τον Μάρτιο του 2021. Τότε, εκείνος και η Μέγκαν Μαρκλ τόνισαν πως ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας είχε αναρωτηθεί δυνατά «πόσο σκούρο» θα ήταν το δέρμα του γιου τους, του Άρτσι, όταν θα γεννιόταν τον Μάιο του 2019.

Δεν ήταν η βασίλισσα Καμίλα

Σε μια αρχική έκδοση του βιβλίου, ο Σκόμπι ανέφερε το όνομα του ατόμου που έκανε το σχόλιο για το χρώμα του δέρματος του Άρτσι, αλλά αυτό απουσιάζει από την τελική μορφή που δόθηκε στην κυκλοφορία. Ωστόσο, κόπιες της αρχικής μορφής είχαν πάρει στα χέρια τους ορισμένοι Ολλανδοί δημοσιογράφοι. Όπως αναφέρουν το πρόσωπο που έκανε το σχόλιο δεν ήταν η βασίλισσα Καμίλα, όπως είχε υποτεθεί αρχικά.

Άλλα βιβλία για τη βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν πως η βασίλισσα Καμίλα αλλά και ο βασιλιάς Κάρολος είχαν σχολιάσει απρεπώς το δέρμα του Άρτσι και τα κόκκινα μαλλιά του. Σύμφωνα με την Daily Mail και την Page Six, πηγές σημειώνουν πως στο βιβλίο που σταμάτησε να κυκλοφορεί οι περιγραφές του ατόμου, που έκανε αυτά τα σχόλια, ταιριάζουν με περιγραφές που έγιναν και στα άλλα βιβλία. Κι αν δεν είναι η βασίλισσα Καμίλα, τότε οι υποψίες στρέφονται στον βασιλιά Κάρολο.

Επιπλέον, στο ίδιο βιβλίο αναφέρονται και τα ονόματα δύο ατόμων, που κατονόμασε η Μέγκαν Μαρκλ, για το γεγονός πως μίλησαν με ρατσιστικό ύφος για την επιδερμίδα του γιου της σε ιδιωτικές επιστολές, που αντάλλαξε με τον βασιλιά Κάρολο τον Μάιο του 2021.