Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου έχει μιλήσει αρκετές φορές για το ταξίδι της απεξάρτησής της από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Η ίδια προέβη σε μια ακόμα αναφορά στο πώς βίωνε τη χρήση μαριχουάνας παλιότερα, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει όσους συνεχίζουν να καπνίζουν σε καθημερινή βάση.

Με ένα ακόμα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok, η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου ανέφερε πως τα πολλά τσιγάρα μαριχουάνας δημιουργούν προβλήματα στον εγκέφαλο. Η ίδια είπε ακριβώς πως:

«Τα πολλά γάρα, δημιουργούν προβλήματα στον εγκέφαλο. Όταν πίνεις και την πίνεις για χρόνια και για πολύ, σαν μια καθημερινή συνήθεια, όπως πίνεις το νερό σου ή όπως κάνεις το κανονικό τσιγάρο, τα γάρα σε χαζεύουν, σε απενεργοποιούν, σε αδρανοποιούν, και ουσιαστικά είσαι βολεμένος, βαρεμένος και δεν έχεις όρεξη για τη ζωή, γενικότερα είσαι ένας επαναστάτης του καναπέ».

@mariaelenilykourezou

FilmoraGoVideoEditor&Maker «ΚΑΘΑΡΗ ΖΩΗ»🔅Ελέγχω τι κάνω. Αν θέλω αλλαγή στην Ζωή μου! «ΚΑΘΑΡΗ ΖΩΗ»🔅

♬ original sound – myqlz

Σε ένα άλλο βίντεό της, η ίδια ποζάρει χαμογελαστή υπό τον ήχο του τραγουδιού «Χάρτινα φανάρια» των Πυξ Λαξ, και έγραψε:

@mariaelenilykourezou

FilmoraGoVideoEditor&Maker «ΚΑΘΑΡΗ ΖΩΗ»🔅Βάλε όνειρα, στόχους και προχώρα! «ΚΑΘΑΡΗ ΖΩΗ»🔅

♬ πρωτότυπος ήχος – Panoz7

«Ήμουν εθισμένη στην κοκαΐνη, στην μαριχουάνα, στα χάπια. Έπινα αλκοόλ. Ξενυχτούσα, δεν είχα όρια σε τίποτα! Απελευθερώθηκα 18 Μαΐου του 2003. Από τότε έχει ξεκινήσει ένα δύσκολο, δύσβατο ταξίδι ολιστικής αντιμετώπισης της ζωής. Απέχω από ουσίες… από ανούσια πράγματα. Απέχω από ψευτοκοινωνικότητες. Ζω καθαρά, καθαρές τροφές, κίνηση, ενδοσκόπηση, δημιουργία. Οριοθετώ τα “θέλω” μου, την ζωή μου. Αλλάζω μονίμως οτιδήποτε δεν μου κάνει. Μαθαίνω. Δοκιμάζω τι μου πάει. Και το πώς θα ζω και τι θα κάνω γενικότερα, δεν θα μου το επιβάλει κανένα σύστημα, αλλά το ένστικτό μου! Και να είναι καλά και η μάνα μου!».