Τον Τάσο Χαλκιά φιλοξένησε ο Γιώργος Λιάγκας το μεσημέρι της Πέμπτης (28/09) στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό» του Ant1 και η συζήτηση γρήγορα έφτασε στην πολιτική σκηνή της χώρας και τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη. Μια από τις ερωτήσεις που έκανε ο παρουσιαστής στον ηθοποιό αφορούσε το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε την σεξουαλική του ταυτότητα.

«Δεν συμφωνώ με το να βγαίνεις να δηλώνεις τη σεξουαλική σου ταυτότητα, χωρίς να υπάρχει λόγος. Γιατί ήταν υποχρεωμένος να το δηλώσει. Οποιαδήποτε σεξουαλική επιθυμία πρέπει να βγαίνουμε να το δηλώνουμε; Αυτό δεν παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα τα δικά μου; Αν το έκανε από τακτ και από ευγένεια για να μην το πουν μετά, είναι δικαιολογημένος ο ίδιος, οπότε να το κρίνω εγώ δεν έχει σημασία», είπε ο Τάσος Χαλκιάς.

«Η δική μου κρίση γενικότερα είναι ότι δεν υπάρχει λόγος κανείς να βγαίνει να δηλώνει τη σεξουαλική του ταυτότητα. Κανένας απολύτως. Είναι σαν να παραβιάζω ο ίδιος την κλειδαρότρυπά μου. Αφού δεν το κάνω ο ίδιος δεν θα πάρει το δικαίωμα και ο άλλος», σημείωσε ο Τάσος Χαλκιάς.