Πολλοί άνθρωποι «παλεύουν» στο γυμναστήριο για να βελτιώσουν την κατάστασή τους, ωστόσο συχνά οι προσπάθειές τους καταλήγουν σε «ναυάγιο» και οι ίδιοι απογοητεύονται.

Το Boxrox παρουσιάζει ορισμένες συμβουλές για να δείτε αποτέλεσμα στη φυσική σας κατάσταση και να μη μένετε στάσιμοι.

H συνέπεια είναι πιο σημαντική από την ένταση

Μια από τις πιο κοινές παγίδες είναι η ανισορροπία μεταξύ συνέπειας και έντασης. Τα βέλτιστα αποτελέσματα δεν προκύπτουν από την ένταση της προπόνησης, αλλά από τη συνέπεια. Οι τακτικές, σταθερές προπονήσεις μπορεί να είναι πιο ωφέλιμες από τις σποραδικές εκρήξεις άσκησης υψηλής έντασης που ακολουθούνται από περιόδους αδράνειας.

Αποφύγετε τις διατροφικές παγίδες

Οι διατροφικές συνήθειες είναι επίσης ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Λίγες ημέρες κακών διατροφικών επιλογών μπορούν να αναιρέσουν το θερμιδικό έλλειμμα ή τη διατροφική ισορροπία που διατηρείτε όλη την εβδομάδα. Ελέγχοντας και ελαχιστοποιώντας αυτές τις διατροφικές οπισθοδρομήσεις, μπορείτε να κρατήσετε μια πιο σταθερή πορεία προς τους στόχους της φυσικής κατάστασης που έχετε θέσει.

Αγκαλιάστε τη μακροπρόθεσμη προοπτική

Αναγνωρίστε τη σημασία της βιώσιμης προόδου. Αυτή μπορεί να επιτυγχάνεται από μια σειρά μικρών σταθερών επιτυχιών και όχι από μεγάλες, αλλά πρόσκαιρες επιτυχίες. Επικεντρωθείτε στη δημιουργία μιας γερής βάσης συνηθειών που μπορούν να σας στηρίξουν στα αναπόφευκτα σκαμπανεβάσματα του ταξιδιού σας προς την καλή φυσική κατάσταση.

Μην αδιαφορείτε για τα θεμελιώδη

Συχνά τα άτομα ενδιαφέρονται για τις τελευταίες τάσεις ή επιχειρούν να εφαρμόσουν διάφορα τεχνάσματα, αγνοώντας ή αδιαφορώντας για τα βασικά. Η βελτίωση των δεξιοτήτων σε θεμελιώδεις τομείς της γυμναστικής είναι και αυτή που μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία.

Η ψευδαίσθηση της γυμναστικής

Πολλοί άνθρωποι αναλώνονται σε πλήθος ασκήσεων, οι οποίες ωστόσο δεν συμβάλλουν σημαντικά σε απτά αποτελέσματα. Το κλειδί είναι να κατευθύνετε την ενέργειά σας εκεί που έχει πραγματικά σημασία. Επαναξιολογήστε το πρόγραμμα γυμναστικής σας και διαπιστώστε εάν ευθυγραμμίζεται με τους στόχους σας και αποφέρει ουσιαστική, μετρήσιμη πρόοδο.

Υπάρχει χάσμα μεταξύ γνώσης και εκτέλεσης

Πολλοί είναι εξοικειωμένοι με τη γνώση σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν, αλλά δεν κατέχουν την γνώση στο πώς να το εκτελέσουν σε τέτοιο βαθμό επάρκειας που να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Απαιτείται μια πιο βαθιά κατανόηση και εφαρμογή των θεμελιωδών αρχών. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να θέσετε γερές βάσεις για διαρκή επιτυχία.

Κάντε την ευεξία τρόπο ζωής

Η καλή φυσική κατάσταση δεν προϋποθέτει απλώς την υιοθέτηση ορισμένων συνηθειών, αλλά την υιοθέτηση ενός τρόπου ζωής που δίνει προτεραιότητα στην υγεία και την ευημερία. Αυτό απαιτεί αλλαγή στη στάση του ατόμου απέναντι στη γυμναστική, ώστε η φυσική κατάσταση να γίνει εγγενές μέρος της ταυτότητάς του, επηρεάζοντας τις καθημερινές επιλογές, αλλά και τους μακροπρόθεσμους στόχους του.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να χαίρεστε το «ταξίδι». Εάν απλά αντιλαμβάνεστε τη γυμναστική ως «υποχρέωση», τότε δεν πρόκειται να πετύχει. Πρόκειται για ένα κομβικό σημείο της διαδρομής προς τη βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης, όπου αρχίζετε να αντλείτε ικανοποίηση από τη γυμναστική, την οποία κάποτε μπορεί να θεωρούσατε αγγαρεία.