Όλοι έχουν αδυναμία στα γλυκά. Για πολλούς, το επιδόρπιο στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας είναι κάτι περισσότερο από μια απλή επιθυμία. Το πρόβλημα είναι πως τα γλυκά σε καθημερινή βάση, και σε ποσότητες, είναι γνωστό πως πρέπει να αποφεύγονται.

Ωστόσο υπάρχουν και κάποια γλυκά, που όχι μόνο δεν χρειάζεται να τα αποφεύγεται, αλλά μπορείτε να τα εντάξετε και στην καθημερινότητά σας. Ειδικά ένα από αυτά είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και έχει την έγκριση και από γαστρεντερολόγους, σύμφωνα με το EatingWell.

Ο λόγος για το «nice cream», ένα φυτικό παγωτό που υποστηρίζει την υγεία του εντέρου. Είναι μια γλυκιά επιλογή που εντυπωσιάζει για τα οφέλη και την απλότητά της. Παρότι δεν έχει πρόσθετη ζάχαρη, δεν υστερεί καθόλου σε γεύση και υφή του παραδοσιακού παγωτού.

Η βασική συνταγή απαιτεί μόλις τρία απλά υλικά:

  • 4 ώριμες, καθαρισμένες, κομμένες σε φέτες, κατεψυγμένες μπανάνες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές της σούπας απλό γάλα , είτε ζωικό, είτε φυτικό.  

Όλα μπαίνουν μαζί σε ένα μούλτι ή μπλέντερ και ανακατεύονται μέχρι να γίνει μια λεία, κρεμώδης μάζα. Τόσο απλό.

Γιατί να επιλέξετε το «nice cream»

  • Φυτικές ίνες: Μια μερίδα nice cream μπορεί να περιέχει μέχρι και 5 γραμμάρια φυτικών ινών – ποσότητα εντυπωσιακή για γλυκό.
  • Καθόλου πρόσθετη ζάχαρη: Η γλυκάδα του προέρχεται αποκλειστικά από τις μπανάνες. Είναι ιδανική για διαβητικούς ή όσους αποφεύγουν τα σάκχαρα.
  • Προσαρμόσιμη: Φτιάχνεται με οποιοδήποτε κατεψυγμένο φρούτο έχετε στο σπίτι – φράουλες, κεράσια, μάνγκο, ανανάς, ακόμα και φασόλια (ναι, καλά διαβάσατε – μπορούν να προστεθούν για έξτρα φυτικές ίνες χωρίς να αλλοιώσουν τη γεύση). Ωστόσο, το «κλειδί» είναι πάντα η μπανάνα, όπως επισημαίνεται και παρακάτω.
  • Οικονομική και θρεπτική: Τα κατεψυγμένα φρούτα δεν έχουν μεγάλο κόστος, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και διατηρούνται για μήνες.

Το μυστικό είναι η μπανάνα

Η μπανάνα είναι το απόλυτο «μαγικό» συστατικό του nice cream. Σε αντίθεση με άλλα φρούτα, όταν παγώνει δεν γίνεται κρυσταλλική ή υδαρή, αλλά διατηρεί μια πυκνή, κρεμώδη υφή. Όταν αναμιχθεί με λίγη βανίλια, η γεύση της θυμίζει πραγματικό παγωτό μηχανής.

Οδηγίες για τέλεια υφή

  • Παγώστε τις μπανάνες σε φέτες (όχι ολόκληρες) για πιο εύκολο και γρήγορο ανακάτεμα.
  • Δουλέψτε τα υλικά γρήγορα: Μην τις βγάλετε από την κατάψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να τις χτυπήσετε. Αν θέλετε μια πιο σφιχτή υφή, βάλτε το μίγμα στην κατάψυξη για 30 λεπτά μετά το χτύπημα.

Extra γεύσεις

  • Σοκολάτα: προσθέστε 4 κ.σ. κακάο
  • Φυστικοβούτυρο: + ¼ φλ. φυστικοβούτυρο + 2 κ.σ. μέλι
  • Καραμέλα με πεκάν: μετά το βασικό μείγμα, ανακάτεψε ½ φλ. καραμέλα + 4 κ.σ. ψιλοκομμένα καβουρδισμένα πεκάν
  • Φράουλα: + 1 φλ. κατεψυγμένες φράουλες + 2 κ.σ. μέλι
  • Κομματάκια σοκολάτας: αφού η κρέμα είναι έτοιμη, προσθέστε 85γρ. λιωμένη μαύρη σοκολάτα και χτυπήστε ξανά. Η σοκολάτα θα σκληρύνει και θα γίνει κομματάκια μέσα στο nice cream, όπως στο παγωτό στρατσιατέλα.

Το nice cream είναι το #1 γλυκό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. Είναι απλό, υγιεινό, οικονομικό και πλούσιο σε φυτικές ίνες. Δεν είναι απλώς μια έξυπνη εναλλακτική – είναι μια απόλαυση χωρίς ενοχές, για εσάς και τα παιδιά σας, που αξίζει και επιτρέπεται να γίνει καθημερινή συνήθεια.