Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί χρόνια και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν απορυθμίστηκε ο θυρεοειδής της μοιράστηκε η Μελίνα Μακρή την Τρίτη (2/5) στο πλατό της εκπομπής «Ζήσε αλλιώς» στον ΑΝΤ1 με παρουσιάστρια την Σοφία Αλιμπέρτη.

«Έχω θυρεοειδίτιδα Hashimoto. Το παλεύω μια ζωή. Η μητέρα μου το ανακάλυψε όταν ήμουν 18 χρονών. Είχε και η ίδια, οπότε με πήγε για εξετάσεις και το βρήκαμε. Είχαν όλες οι αδερφές της… Έκλαιγα πολύ συχνά, ήμουν στενοχωρημένη είχα πολλή θλίψη. Ξεκίνησα χάπι από τα 18 μου χρόνια. Είχα κακή διάθεση, ένιωθα πάρα πολύ κουρασμένη. Τι με ξεματιάζανε, τι με πήγαιναν σε παθολόγο. Δεν μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί είσαι τόσο κουρασμένος. Παίζει να έχει αυξηθεί και να μην το ξέρεις. Πρέπει να το ελέγχεις συνέχεια» δήλωσε η Μελίνα Μακρή.

«Όταν έφυγα από τους Vegas στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, με τη στεναχώρια ενεργοποιήθηκε το Hashimoto και ανέβηκε πάρα πολύ ο βαθμός του θυρεοειδή μου και δεν το ήξερα. Με την ενδοκρινολόγο μου το στρώσαμε και το ισορροπήσαμε. Η διάθεση μου άλλαξε, είχα πιο πολύ ενέργεια, ένιωθα καλύτερα και έχασα κιλά. Η γιατρός μου είπε ότι έχω 2 όζους και αν δεν το προλάβαινα και δεν το βλέπαμε παραλίγο να ακουμπήσουν τις φωνητικές χορδές και να κάνουν ζημιά. Ευτυχώς το προλάβαμε. Μετά με την εγκυμοσύνη ήρθαν τα πάνω κάτω, ήθελα καινούργιο χάπι και μου δημιουργούσε πάρα πολύ θυμό. Είχα νεύρα από το πρωί έως το βράδυ χωρίς αφορμές και με το παιδί. Ένιωθα ότι μου ανέβαινε το αίμα στο κεφάλι, ότι θα πάθαινα εγκεφαλικό» συμπλήρωσε η δημοφιλής τραγουδίστρια.

Η νόσος Χασιμότο είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα, όπου το ανοσοποιητικό σύστημα δεν αναγνωρίζει τα κύτταρα του θυρεοειδή αδένα ως δικά του, τους επιτίθεται και σταδιακά τα καταστρέφει. Αποτελεί την πιο συχνή μορφή μη ειδικής θυρεοειδίτιδας και την πιο συχνή αιτία υποθυρεοειδισμού και βρογχοκήλης. Προσβάλει εννέα φορές περισσότερο τις γυναίκες σε όλες τις ηλικίες, με μεγαλύτερη όμως συχνότητα σε γυναίκες μέσης ηλικίας.