Αν και από επιστημονικής πλευράς η έρευνα είναι πολύ θετική δεν ξέρω αν όλοι θα θέλαμε να ξέρουμε.

Αμερικανοί γενετιστές ανέπτυξαν μία μέθοδο σύμφωνα με την οποία μπορούν να προβλέπουν πόσες πιθανότητες έχει ένα άτομα να ξεπεράσει την ηλικία των 100 χρόνων.

Όπως περιγράφουν και οι ίδιοι στην εφημερίδα «Science» η μέθοδος τους στηρίζεται σε 150 γονίδια που έχουν εντοπίσει σε ανθρώπους που είναι πολύ μεγάλης ηλικίας. Η επιστημονική ομάδα από τη Βοστόνη ανέπτυξε ένα μαθηματικό μοντέλο που παίρνει πληροφορίες από αυτά τα γονίδια και προβλέπει αν το άτομο θα φτάσει την ηλικία των 100.

Η ομάδα ξεκίνησε την ερευνά της το 1995 και έχουν μελετήσει πάνω από 1000 άτομα που είναι κοντά και πάνω από 100 χρονών.
 
Όπως τόνισαν και οι ίδιοι παίζει σημαντικό ρόλο για τη μακροζωία και το περιβάλλον και η καθημερινή ζωή ενός ατόμου αλλά για τα 10-15 χρόνια πάνω από την ηλικία των 88 τα συγκεκριμένα γονίδια έχουν πρωταρχικό ρόλο.

Τέλος η ίδια η ομάδα εξέφρασε τις ανησυχίες της για το  πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτή η έρευνα από τον κόσμο και αν θα έχει θετικά αποτελέσματα σε ένα άτομο να γνωρίζει μία τέτοια πληροφορία σε επίπεδο κοινωνικό και ψυχολογικό.