Οι υγειονομικές αρχές του Ισραήλ εντόπισαν δύο νέα κρούσματα κορονοϊού τα οποία είναι υβριδικά στελέχη της μετάλλαξης Όμικρον, ενώ τόνισαν ότι παρόμοιες μολύνσεις δεν έχουν ανακαλυφθεί πουθενά στο κόσμο.

Σύμφωνα με την jpost.com, τα κρούσματα εντοπίστηκαν μετά από έλεγχο με PCR τεστ στο αεροδρόμιο Ben-Gurion, ενώ οι timesofisrael.com σημείωσαν ότι οι ασθενείς εμφάνισαν ήπια συμπτώματα, όπως χαμηλό πυρετό, μυαλγία και πονοκέφαλο και δεν χρειάστηκαν νοσηλεία.

Επίσης, το Ιατρικό Κέντρο Shamir (Assaf Harofeh), όπου βγήκαν τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ, εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία έχει ήδη ενημερώσει το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων ανέφερε το εξής:

«Η ανάλυση των δεδομένων αποκάλυψε μια μοναδική γενετική υπογραφή που συνδυάζει μεταλλάξεις που προέρχονται από το στέλεχος BA.1 και… το στέλεχος BA.2… Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ανίχνευση της παραλλαγής είναι δυνατή μόνο μέσω βαθιών αλληλουχίας. Τα δεδομένα διαβιβάστηκαν αμέσως στο Υπουργείο Υγείας και στο Κεντρικό Εργαστήριο Ιών για επαλήθευση».

Μάλιστα, ο ανώτερος γιατρός του Ιατρικού Κέντρου Hadassah, καθηγητής Dror Mevorach τόνισε πως «κάθε δύο έως τρεις εβδομάδες υπάρχει μια νέα παραλλαγή», υπογραμμίζοντας ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. «Εφόσον δεν αποτελεί σημαντικό μέρος των νέων λοιμώξεων, δεν θα οριστεί ως παραλλαγή ανησυχίας και έχει μικρή σημασία», δήλωσε χαρακτηριστικά.