Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε πως δεν έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό, ενώ αναφέρθηκε και στο τι θα ισχύει με την 4η δόση του εμβολίου.

«Από όλους τους επιστήμονες τονίζεται πως η αποκλιμάκωση των “σκληρών δεικτών” της πανδημίας και η πιθανή άρση κάποιων μέτρων δεν θα πρέπει να σηματοδοτεί το τέλος της πανδημίας, αυτό είναι σαφές», ανέφερε η κα. Θεοδωρίδου και πρόσθεσε πως: «Ότι χαλαρώνουν τα μέτρα, δεν σημαίνει πως ο κορονοϊός δεν είναι μαζί μας. Αυτό φαίνεται και από τα κρούσματα που έχουμε ημερησίως».

Σε ερώτηση που της έγινε για την τοποθέτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer, Άλμπερτ Μπούρλα για την 4η δόση, την οποία χαρακτήρισε απαραίτητη, η Μαρία Θεοδωρίου είπε πως τα πιο πρόσφατα δεδομένα για την τέταρτη δόση δείχνουν πως δεν έχει σημαντικά οφέλη για τον γενικό πληθυσμό, αλλά μόνο για ηλικιωμένους και άτομα με χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τέλος οι ενημερώσεις για τον εμβολιασμό

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στην ενημέρωση για τους εμβολιασμούς ανακοίνωσε πως θα αλλάξει ο τρόπος των ενημερώσεων.

Συγκεκριμένα οι ενημερώσεις δεν θα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση, αλλά όποτε συντρέχει λόγος.Θεμιστοκλέους.