Διαστάσεις έχει πάρει ένα παράξενο περιστατικό στη Μεγάλη Βρετανία το οποίο έφτασε μέχρι και σε δημοσίευση στο New England Journal of Medicine. Ένας φοιτητής έζησε μία τραγική περιπέτεια, ενώ χρειάστηκε να υποστεί ακρωτηριασμό άκρων όταν κατανάλωσε φαγητό της προηγούμενης μέρας που είχε αφήσει ο συγκάτοικός του στο ψυγείο.

Ο φοιτητής, που σε σχετικό με την υπόθεση βίντεο του YouTube αναγνωρίστηκε μόνο ως «JC», έφαγε το πιάτο με κοτόπουλο και ζυμαρικά που είχαν αγοράσει από ένα εστιατόριο το προηγούμενο βράδυ και αμέσως άρχισε να αισθάνεται δυσφορία. Στο βίντεο του YouTube, υπάρχουν δραματοποιημένα τα γεγονότα που περιγράφονται στο ιατρικό περιοδικό.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο ασθενής που νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο, αρχικά είχε υψηλό πυρετό, ενώ οι παλμοί του έφτασαν τους 166 το λεπτό. Δεν είχε κάποιο ιστορικό με αλλεργίες ενώ είχε κάνει όλα τα παιδικά εμβόλια. Επίσης κάπνιζε δύο πακέτα τσιγάρα την εβδομάδα, κατανάλωνε μαριχουάνα σε καθημερινή βάση, όμως δεν έπινε πολύ αλκοόλ.

Η μεταφορά του σε άλλο νοσοκομείο με ελικόπτερο και η τραγική διάγνωση

Όσο περνούσαν οι ώρες η κατάστασή του επιδεινωνόταν ραγδαία. Αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στην εντατική άλλου νοσοκομείου με ελικόπτερο και περαιτέρω νοσηλεία και εξετάσεις. «Ο ασθενής ήταν καλά 20 ώρες πριν την εισαγωγή, όταν εμφανίστηκε ένας έντονος κοιλιακός πόνος και ναυτία έπειτα από κατανάλωση κοτόπουλου και ζυμαρικών από εστιατόριο. Πέντε ώρες πριν την εισαγωγή, το δέρμα του είχε γίνει μοβ και ένας φίλος του τον μετέφερε στα επείγοντα περιστατικά άλλου νοσοκομείου για αξιολόγηση», αναφέρει η ιατρική έκθεση.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο YouTube γιατρός προσπαθεί να εξηγήσει το παράξενο περιστατικό λέγοντας ότι τα συμπτώματα που εμφάνισε είναι πιθανό να προήλθαν από επιθετική βακτηριακή λοίμωξη. Τα νεφρά του άρχισαν να υπολειτουργούν και το αίμα του να πήζει. Όλα αυτά μέσα σε λίγες ώρες από την στιγμή που έφαγε το κοτόπουλο και τα ζυμαρικά. Αφού έλαβαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων αίματος από το προηγούμενο νοσοκομείο, διαπίστωσαν ότι είχε ένα βακτήριο στο αίμα του που ονομάζεται «Neisseria meningitidis». Δεν έχει να κάνει με την κλασική μηνιγγίτιδα, αλλά πρόκειται για κάτι εξίσου επικίνδυνο, καθώς πρόκειται για μηνιγγιτιδοκοκκαιμία.

Τα βακτήρια στο αίμα εμποδίζουν το οξυγόνο να εισέλθει στα όργανα με αποτέλεσμα να νεκρώνουν τα κύτταρα. Παρά το γεγονός ότι η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε, ο ιστός στα άκρα εμφάνισε γάγγραινα. Έτσι έπρεπε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό των δέκα δαχτύλων του.

Σύμφωνα με το βίντεο η ζημιά έγινε από τα βακτήρια που υπήρχαν στο φαγητό και εξαπλώθηκαν μέσω του σάλιου. Χωρίς να το γνωρίζει ο άτυχος φοιτητής, ο συγκάτοικός του έκανε εμετό αφού είχε δοκιμάσει λίγο από το φαγητό το προηγούμενο βράδυ, ωστόσο, δεν γνώριζε ότι ο φίλος του θα έτρωγε ότι είχε απομείνει. Λίγο αργότερα ανακάλυψαν ότι ο φοιτητής είχε κάνει το πρώτο του εμβόλιο κατά του μηνιγγιτιδοκοκκικού πριν από το γυμνάσιο και στη συνέχεια δεν έκανε ποτέ την αναμνηστική δόση όταν έγινε 16 ετών.

Τέλος τα στοιχεία έδειξαν μεν ότι το φαγητό δεν ήταν όπως έπρεπε αλλά δεν μπορεί να γίνει γνωστό και να αποδειχθεί γιατί η συγκεκριμένη μερίδα περιείχε το βακτήριο. Ο φοιτητής έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ενδεχομένως να αντιμετωπίσει στη ζωή του λόγω του ακρωτηριασμού..

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.