Το μέγεθος του πέους, για κάποιο λόγο, είναι ένα ζήτημα που αφορά πολλούς άνδρες. Σύμφωνα με μελέτες το μέσο και «αποδεκτό» μέγεθος πέους είναι τα 12,7 εκατοστά. Ένας αριθμός που κάνει πολλούς άνδρες να νιώθουν είτε ανασφάλεια, είτε κάποιου είδους σιγουριά. Ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Anthony Youn, ο οποίος εξέπληξε την ιατρική κοινότητα σχετικά με τους μύθους για τα εμφυτεύματα στήθους το περασμένο καλοκαίρι, επέστρεψε με μια άλλη βόμβα για τα μέρη του σώματος.

Ένα βίντεο με την κατάρριψη του μύθου για το μέγεθος του ανδρικού μορίου έχει αυτή τη στιγμή περισσότερες από 430.000 προβολές στο TikTok.

«Το μέσο μήκος μπορεί να είναι μικρότερο από όσο νομίζετε!» αναφέρει η λεζάντα του αποκαλυπτικού κλιπ, το οποίο δημοσίευσε ο Youn την Τρίτη ως απάντηση σε άλλο βίντεο στο οποίο μια γυναίκα είπε ότι προτιμούσε το «μέσο μήκος» των 12,7 εκατοστών από κάτι μεγαλύτερο.

@tonyyounmd

#stitch with @asiangirlari The average length may be shorter than you think! #averagejoe

♬ original sound – Anthony Youn, MD

Γιατί όμως το μέσο μήκος είναι μικρότερο από όσο νομίζαμε;

«Μελέτες δείχνουν ότι το μέσο μήκος του πέους ενός άνδρα είναι 12,7 εκατοστά», εξήγησε ο πλαστικός χειρούργος του TikTok, ο οποίος έχει πάνω από 7,3 εκατομμύρια ακόλουθους στην πλατφόρμα. «Αλλά το πραγματικό μήκος είναι πιθανώς μικρότερο από αυτό, επειδή οι περισσότεροι άντρες με που έχουν μικρότερα πέη αποκλείεται να συναινούσαν να πάρουν μέρος σε έρευνες τέτοιοι είδους. μικρά κρασιά πιθανότατα δεν θα συναινούσαν να συμμετάσχουν σε αυτές τις μελέτες», είναι η εξήγηση του γιατρού.

το κλιπ μέχρι στιγμής έχει κάνει μεγάλο γκελ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Youn, ο οποίος επίσης έγινε viral τον Σεπτέμβριο αφού αποκάλυψε γιατί οι άνθρωποι δεν πρέπει ποτέ να κοιμούνται γυμνοί, δεν αναφέρει ευθέως σε ποια έρευνα στηρίζει τον ισχυρισμό του ούτε πόσο είναι αυτό το «μικρότερο μέσο μέγεθος πέους». Ωστόσο, μια έρευνα του 2019 σε σεξουαλικά ενεργούς φοιτητές βρήκε ότι το μέσο «μήκος πέους σε στύση» ήταν σχεδόν 17 εκατοστά. «Μεγαλύτερο από ό,τι βρέθηκε σε προηγούμενες μελέτες στις οποίες οι ερευνητές έκαναν μετρήσεις».

Ωστόσο σύμφωνα με την έρευνα οι άνδρες μάλλον… παραφούσκωναν τα μεγέθη τους κάτι που παρατηρείται έντονα ανάμεσα στους millennials.