Με το αλάτι, δεν διώχνετε μόνο τους… ανεπιθύμητους επισκέπτες, αλλά και τις ημικρανίες! Η ημικρανία είναι μια χρόνια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες μέτριες έως έντονες κεφαλαλγίες, συχνά σε συνδυασμό με μια σειρά από συμπτώματα του αυτόνομου νευρικού συστήματος.

Το χειρότερο όλων, είναι ότι υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που ο πόνος δεν μπορεί να μετριαστεί με τα συνήθη παυσίπονα. Έτσι, ποιο είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε; Αλάτι.
Όπως γράφει το πόρταλ whydontyoutrythis.com, φροντίστε το αλάτι να είναι υψηλής ποιότητας όπως αυτό των Ιμαλαϊων.

Το συγκεκριμένο αλάτι, μερικές φορές παρουσιάζεται σε ένα κοκκινωπό ή ροζ χρώμα, με ορισμένους κρυστάλλους να έχουν ένα υπόλευκο προς διαφανές χρώμα. Η χημική σύνθεση του άλατος Ιμαλαΐων περιλαμβάνει 95-96% χλωριούχο νάτριο, μολυσμένο με 2-3% και μικρές ποσότητες από δέκα άλλα ορυκτά. Το ροζ χρώμα οφείλεται στο οξείδιο του σιδήρου.

Αυτό το αλάτι βοηθά στη μείωση των πόνων από τις ημικρανίες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, εξισορροπεί τα επίπεδα σεροτονίνης στο αίμα, αποκαθιστά την αλκαλική και ηλεκτρολυτική ισορροπία του σώματος και πολλά άλλα. Επίσης, αυτή η μέθοδος είναι πολύ εύκολη.