«Έχει πάψει τις τελευταίες 10 ημέρες να υπάρχει η εκθετική αύξηση της συγκέντρωσης του ιικού φορτίου στα λύματα. Υπάρχει αύξηση, αλλά όχι εκθετική», υπογράμμισε σήμερα, Τρίτη (16/11) ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου αναφορικά με την εικόνα που παρουσιάζει ο κορονοϊός στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα, με βάση τα στοιχεία έως την περασμένη Κυριακή (14/11) τις τελευταίες 10 ημέρες υπήρχε αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της τάξεως του 4%. «Αυτό είναι το ευχάριστο της ιστορίας. Ότι αρχίζει μάλλον να υπάρχει μια σταθεροποίηση της κατάστασης», σχολίασε στην ΕΡΤ ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το πότε η εικόνα αυτή θα αποτυπωθεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ο κ. Παπαϊωάνου απάντησε: «Στα τέλη της εβδομάδας». Ο πρύτανης του ΑΠΘ μίλησε για σταθερότητα σε υψηλά, ωστόσο, επίπεδα, όμως «το θετικό είναι ότι (σ.σ τα νούμερα) δεν φαίνεται να ανεβαίνουν».

Όσον αφορά στην εμβολιαστική κατάσταση στο ΑΠΘ, είπε στους φοιτητές ο εμβολιασμός έχει φτάσει στο 76%-77% στους φοιτητές, σχεδόν 93% στα μέλη ΔΕΠ και 87% με 88% στο διοικητικό προσωπικό. «Η νεολαία μας και η ακαδημαϊκή μας κοινότητα δείχνει τον δρόμο και εμπιστεύεται την επιστήμη», είπε.

Πέρα όμως από το εμβόλιο, χρειάζεται υπευθυνότητα από όλους σημειώνει ο κ. Παπαϊωάννου, ως προς την τήρηση των μέτρων και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, από τους πλήρως εμβολιασμένους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.