Τον επικεφαλής της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα, καθώς και την καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού συνάντησε το μεσημέρι της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συζητήσουν για τον κορονοϊό.

Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τα ζητήματα που ανησυχούν τους ειδικούς σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, οι κάμερες που βρέθηκαν στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή κατέγραψαν την ακόλουθη απάντηση του διακεκριμένου καθηγητή:

«Υπάρχει μία μεγάλη διασπορά, αφορά κυρίως νεότερες ηλικίες, μας ανησυχεί οπωσδήποτε, θέλουμε ακόμη μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη».

Επισημαίνεται πως οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στη χώρα ανέρχονται σε 4.331.934, κατά την τελευταία ενημέρωση από το emvolio.gov.gr.

Υπενθυμίζεται, δε, πως τα νέα κρούσματα που κατέγραψαν οι αρχές το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται στα 3.109 συνολικά. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 133, ενώ 4 είναι οι νέοι θάνατοι λόγω της Covid-19.

Σε σχέση με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε στον κ. Τσίπρα κατά τη συζήτηση τους πως «ο κύριος στόχος του είναι να αποτρέψει τη σοβαρή νοσηλεία και το θάνατο», κάτι που «φαίνεται ότι το κατορθώνει σε πολύ υψηλό ποσοστό και για τις μεταλλάξεις που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα και κυκλοφορούν». «Μιλάμε για ποσοστά 92% plus», πρόσθεσε ο ίδιος.