Πιθανόν να έχετε προσπαθήσει αρκετές φορές να χάσετε βάρος αλλά ακόμα κι αν προσέχετε τη διατροφή σας δε βλέπετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στον κακό μεταβολισμό σας.

Διαβάστε παρακάτω μερικές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να ξεμπλοκάρετε το μεταβολισμό και να αποκτήσετε το σώμα που ονειρεύεστε.

Αρχίστε την ημέρα σας με ένα πλούσιο πρωινό

Στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος είναι σημαντικό να ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα πλούσιο αλλά υγιεινό πρωινό γιατί με αυτό τον τρόπο θα αυξήσετε το μεταβολικό σας ρυθμό. Γενικά να προσέχετε ώστε τη μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού να την καταναλώνετε όσο νωρίτερα γίνεται μέσα στην ημέρα.

Μικρά και συχνά γεύματα ανά 3 ή 4 ώρες μέσα στην ημέρα

Τα συχνά, μικρά και υγιεινά γεύματα ή σνακ ξεγελούν την πείνα και κρατούν σε εγρήγορση το μεταβολισμό. Όταν λέμε γεύμα βέβαια δεν εννοούμε σε καμία περίπτωση κανονική μερίδα αλλά πχ ένα φρούτο ή λίγους ξηρούς καρπούς.

Μετρήστε την ποσότητα στις μερίδες σας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παλάμη σας ως μονάδα μέτρησης για να σερβίρετε τα γεύματά σας. Οι πρωτεΐνες πρέπει να είναι στο μέγεθος της παλάμης, οι υδατάνθρακες στο μέγεθος ενός ελαφριά ανοιχτού χεριού ενώ τα λαχανικά και οι σαλάτες πρέπει να χωράνε στις δύο ενωμένες χούφτες σας.

Πιείτε πολύ νερό, τουλάχιστον δύο λίτρα την ημέρα

Όταν αρχίσουμε να χάνουμε βάρος το σώμα μας πρέπει να λαμβάνει αρκετό νερό έτσι ώστε να απομακρύνει τα προϊόντα αποβλήτων που προκύπτουν από την καύση του αποθηκευμένου λίπους.

Πιείτε άφθονο πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι γενικά πολύ ευεργετικό για την υγεία μας κι επιπλέον περιέχει καφεΐνη που ενισχύει το μεταβολισμό.

Επιλέξτε πικάντικα φαγητά

Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν την ουσία καψαϊκίνη η οποία βοηθά στη μείωση της όρεξης, ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος, αυξάνει το ρυθμό της καρδιάς και επιταχύνει το μεταβολισμό.

Προσπαθήστε να λαμβάνετε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη μας κάνουν να νιώθουμε χορτάτοι οπότε περιορίζουμε την ποσότητα του φαγητού μας και επίσης οι πρωτεΐνες βοηθούν στο χτίσιμο του μυϊκού ιστού.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr