Παρόλο που η J&J ανακοίνωσε καθυστερήσεις στην παράδοση των δόσεων εμβολίων σε Ευρώπη, τελικά κανονικά θα συνεχιστεί το χρονοδιάγραμμα για την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» που αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Όπως αποκάλυψε κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, «το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί κανονικά και θα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο στα νησιά. Αν όμως παρατηρηθεί πρόβλημα στις παραδόσεις εμβολίων της συγκεκριμένης εταιρείας και μεγάλες καθυστερήσεις, οι εμβολιασμοί στα νησιά θα συνεχιστούν κανονικά και στον προγραμματισμένο χρόνο με όλα τα άλλα διαθέσιμα εμβόλια στη χώρα μας».

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία ανακοίνωσε νέες καθυστερήσεις παρτίδων εμβολίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς μείωσε στο μισό την ποσότητα των εμβολίων για την Covid-19 που επρόκειτο να παραδώσει αυτή την εβδομάδα στην Ένωση, ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Με βάση το συμβόλαιό της με την ΕΕ, η J&J έχει δεσμευτεί να παραδώσει 55 εκατομμύρια δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Μέχρι στιγμής όμως, έχει παραδώσει λιγότερα από 5 εκατομμύρια, δηλαδή κάτω από το 10% του αρχικού στόχου. Σύμφωνα με όσα έχει δεσμευτεί η εταιρεία, μέσα στον Ιούνιο θα παραδοθούν περίπου 960.000 δόσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, έχει ξεκαθαρίσει ότι στόχος της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» είναι ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των μόνιμων κατοίκων των νησιών το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.