Με αναφορά στα σημερινά κρούσματα τα οποία ανακοινώθηκαν ξεκίνησε την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας από το Υπουργείο Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας μίλησε για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει το ΕΣΥ το οποίο έχει «παλεύει» ενάντια στον κορονοϊό.

«Ο αριθμός εισαγωγών δείχνει να σταθεροποιείται σε υψηλά νούμερα βέβαια» είπε ο υπουργός υγείας και αναφέρθηκε στην ανάγκη παραμονής των ιδιωτών γιατρών για 20 μέρες ακόμα στην συγκεκριμένη «μάχη».

Αναφερόμενος στην επιχείρηση Ελευθερία και τους εμβολιασμούς, τόνισε πως: «Ο εμβολιασμός είναι η λύση στην τεράστια υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε» ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

«Στην συντριπτική πλειονότητα τους οι διασωληνομένοι ασθενείς δεν έχουν εμβολιαστεί» ανέφερε και ενημέρωσε πως ενδεχομένως τον Ιούνιο να φτάσουμε τα 4.000.000 εμβολιασμούς.  «Αυτός είναι ο τρόπος για να ξανά πάρουμε τις ζωές μας πίσω» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας και αναφέρθηκε στις ψυχές που χάνονται εξαιτίας του κορονοϊού.

«Με πόνο ψυχής το λέω, ότι ο αριθμός των συνανθρώπων μας που χάνουμε καθημερινά δεν είναι απλά αριθμοί. Είναι άνθρωποι. Τεράστια θλίψη για τους ανθρώπους που χάνονται σε αυτήν την πανδημία» είπε ο κ. Κικίλιας και ανακοίνωσε ότι η Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 30-39.

«Από μεγάλη Τετάρτη θα μπορούν εφόσον το επιθυμούν να εμβολιάζονται οι πολίτες 30-39 με το AstraZeneca» είπε ενώ ενημέρωσε πως προκειμένου να αυξηθεί κι άλλο το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης της χώρας αναμένεται να πραγματοποιούνται εμβολιασμοί περισσότερες ώρες αλλά και Σαββατοκύριακα.

«Θα έρθει ειδική διάταξη στη βουλή που δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, κέντρα με όλους τους κανόνες. Επεκτείνεται και θα επεκταθεί ο χρονικός ορίζοντας του εμβολιασμού εντός της ημέρας, δηλαδή μέχρι αργά το βράδυ αλλά και τα Σαββατοκύριακα» είπε ο Βασίλης Κικίλιας.