Αν ανήκετε στο 80% των αντρών που έχουν αραίωση στα μαλλιά λόγω κληρονομικότητας ή είστε μία στις 13 γυναίκες που αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, ή αν πάλι έχετε χάσει τα μαλλιά σας τοπικά από τραύμα ή έγκαυμα υπάρχουν καλά νέα: Σήμερα οι λύσεις που επαναφέρουν την πυκνότητα στο τριχωτό σας είναι ανώδυνες και πιο αποτελεσματικές. Το πιο σημαντικό; Δεν αφήνουν σημάδια ή ουλές.

Για αυτές τις μεθόδους μιλάει στο newsbeast.gr ο δρ Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός και ένας από τους top στο είδος του με πεδίο δράσης την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Επαναφορά μαλλιών πάνω από 95%

– Κύριε Βεκρή, πώς εξηγείτε ότι την εποχή της κρίσης υπάρχει ζήτηση για μεταμόσχευση μαλλιών;
«Ο πιο σημαντικός λόγος είναι πως η μεταμόσχευση μαλλιών έχει εκσυγχρονιστεί και δεν αφήνει αντιαισθητικές ουλές όπως στο παρελθόν με τη μέθοδο Strip. Πλέον υπάρχει η τεχνική FUE με την οποία αφαιρούμε ένα ένα τα τριχοθυλάκια από μια πλούσια δότρια περιοχή, συνήθως στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ο άλλος λόγος που η FUE γνωρίζει άνοδο είναι ότι πλέον υπάρχει αρκετό στρες που επιταχύνει την τριχόπτωση και πολλοί από τους νέους ανθρώπους με αυτό το πρόβλημα αναζητούν δουλειά. Το να έχεις μια καλή εμφάνιση παίζει ρόλο στην εύρεση εργασίας, οπότε όλοι αυτοί οι άνθρωποι αποφασίζουν να επενδύσουν στον εαυτό τους με μεταμόσχευση μαλλιών».

– Πώς γίνεται η επέμβαση με την τεχνική FUE;
«Η μέθοδος είναι ελάχιστα τραυματική και δεν αφήνει σημάδια. Λαμβάνουμε τριχοθυλάκια μεμονωμένα και τα εμφυτεύουμε ένα ένα στις περιοχές όπου υπάρχει αραίωση με ένα εργαλείο πολύ μικρής διαμέτρου. Όλη η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία. Τους επόμενους 6 μήνες το 80% των τριχών έχουν αναπτυχθεί ήδη, ενώ μέσα σε 1 χρόνο το αποτέλεσμα είναι ολοκληρωμένο έως 95%-98%».

– Από τι εξαρτάται η επιτυχία;
«Ένα αποτέλεσμα είναι επιτυχημένο όταν συνδυάζει ασφάλεια για τον/την ασθενή, φυσικό αποτέλεσμα και ποσοστά φύτρωσης που ξεπερνούν το 95%. Όλα αυτά εξαρτώνται από την εμπειρία και τεχνική της ιατρικής ομάδας και την πειθαρχία του ασθενή στις οδηγίες μας μετά την επέμβαση».

Η τριχόπτωση στις γυναίκες

– Στη γυναικεία τριχόπτωση υπάρχει λύση;
«Στις γυναίκες συνήθως η αραίωση δεν είναι εντοπισμένη, όπως στους άντρες, αλλά διάχυτη. Η πιο σύγχρονη μέθοδος που εφαρμόζουμε και σε εκείνες, όπως και στους άντρες, και σταθεροποιεί την τριχόπτωση ονομάζεται PRP, δηλαδή μεσοθεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Κάνουμε ενέσεις με πλάσμα που συλλέγουμε έπειτα από λήψη αίματος και με αυτό βελτιώνουμε τη λειτουργία και αναγέννηση των τριχοθυλακίων. Η θεραπεία πραγματοποιείται σε συνεδρίες, τα αποτελέσματα όμως είναι ορατά από την πρώτη εφαρμογή. Σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις όπου τα τριχοθυλάκια είναι ανενεργά, η μόνη λύση που προτείνουμε είναι η μεταμόσχευση FUE».

Διαβάστε περισσότερα για τη μεταμόσχευση μαλλιών

Τι περιμένουμε στο μέλλον

– Κύριε Βεκρή, θα έρθει η στιγμή που θα νικήσουμε την τριχόπτωση χωρίς μεταμόσχευση;
«Μακάρι! Προς το παρόν φαρμακευτικά σκευάσματα με μινοξιδίλη καθυστερούν την τριχόπτωση, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται συνεχώς και δεν επαναφέρουν τα μαλλιά που έχουν πέσει. Άλλα σκευάσματα όπως η φιναστερίδη έχουν παρενέργειες. Ορισμένες ουσίες και πειραματικές μέθοδοι που δοκιμάζονται τώρα πρέπει να συνεχιστούν για να δούμε αν δουλεύουν με ασφάλεια».

Δείτε πώς γίνεται η μεταμόσχευση με την FUE…


Info: Η κλινική Advanced Hair Clinics του δρα Βεκρή έχει έδρα στην Αθήνα και παραρτήματα στα Τίρανα και την Πρίστινα, το Κουβέιτ και το Κατάρ.