Πενήντα έξι εκατομμύρια Ευρωπαίοι βρίσκονται εκτεθειμένοι σε υπερβολικό θόρυβο που προκαλείται από την κίνηση στους δρόμους στις μεγάλες πόλεις. Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος και η Εταιρεία για τη Μείωση του Θορύβου ανακοίνωσαν τη θεσμοθέτηση ευρωπαϊκού βραβείου που θα αναδεικνύει καινοτόμες λύσεις κατά του θορύβου.

Η έκθεση σε υπερβολικό θόρυβο, όπως επισημαίνει η Υπηρεσία, μπορεί να προκαλέσει στρες και συνδέεται με ευκολία ή δυσκολία εκτέλεσης καθημερινών δραστηριοτήτων όπως ο ύπνος, η ξεκούραση και το διάβασμα. Ωστόσο η μακροχρόνια έκθεση μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες όπως υπέρταση και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο κατά του Θορύβου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά τον επόμενο Νοέμβριο και κάθε προϊόν, καμπάνια, καινοτομία ή σχέδιο που μπορεί να οδηγήσει σε μία δημιουργική λύση για ένα πρόβλημα που σχετίζεται με το θόρυβο, μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για το βραβείο.

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.