Την πρώτη από τις δύο συνολικά δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξε η εταιρεία του κατά του κορονοϊού έκανε ο Άλμπερτ Μπουρλά, ο Έλληνας CEO της Pfizer.

Ο 59χρονος είχε πει τον περασμένο Δεκέμβριο ότι θα περιμένει τη σειρά του για να κάνει το εμβόλιο, όταν ρωτήθηκε από το CNBC αν θα εμβολιαστεί νωρίτερα προκειμένου να δώσει το παράδειγμα και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στο αποτελεσματικό κατά 95% εμβόλιο.

«Δεν είμαι υγειονομικός στην πρώτη γραμμή, είμαι μόλις 59 ετών και με σχετικά καλή υγεία, οπότε θεωρώ ότι θα ήταν απαράδεκτο να κάνω το εμβόλιο πριν από άλλους ανθρώπους, που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο Μπουρλά εμβολιάστηκε τελικά την περασμένη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, όπου ζει με τη σύζυγό του. Όπως μεταδίδει η Daily Mail, ο Μπουρλά δήλωσε «απελευθερωμένος» τώρα που έκανε την πρώτη δόση.

Θα πρέπει να περιμένει δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου για να αποκτήσει ανοσία. Σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC), οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 μπορούν να συναντώνται σε μικρές ομάδες με άλλα πρόσωπα, που έχουν επίσης εμβολιαστεί πλήρως, χωρίς να φορούν μάσκες.

Ο εμβολιασμός του Μπουρλά έγινε λίγο μετά την έγκριση από τις ΗΠΑ ενός τρίτου εμβολίου κατά του κορονοϊού από την εταιρεία Johnson & Johnson.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.