Η Dr Dena Grayson αποκάλεσε «πραγματική ανησυχία» τις αναφορές ότι η Covid-19 μπορεί να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία σε ασθενείς που έχουν αναρρώσει από τον κορονοϊό.

Οι συνέπειες είναι μάλιστα μακροχρόνιες, τόνισε η γιατρός, επισημαίνοντας πως τα προβλήματα που δημιουργεί ο κορονοϊός στο αγγειακό σύστημα είναι ήδη γνωστά.

Δεν είναι η πρώτη επιστήμονας που μιλά για «μακροχρόνιες αρνητικές συνέπειες της μόλυνσης», καθώς επιπλοκές νευρολογικής φύσης έχουν καταγραφεί ερευνητικά πολλές.

Η στυτική δυσλειτουργία είναι μία μόνο από τις μακροχρόνιες επιπτώσεις του κορονοϊού, είπε η επιδημιολόγος Dr Dena Grayson, προσθέτοντας πως οι επιστήμονες ανησυχούν πολύ γι’ αυτή την εξέλιξη.

«Υπάρχει μια πραγματική ανησυχία εδώ ότι οι άντρες μπορούν να έχουν μακροχρόνια θέματα με τη στυτική δυσλειτουργία από τον ιό, καθώς ξέρουμε ότι προκαλεί προβλήματα στο αγγειακό σύστημα», είπε πρόσφατα η γιατρός στο NBC.

«Δεν είναι μόνο ότι αυτός ο ιός μπορεί να σε σκοτώσει, αλλά μπορεί πράγματι να επιφέρει μακροχρόνιες, ισόβιες, πραγματικές επιπλοκές», κατέληξε.