Μια σημαντική ανασκόπηση των τελευταίων ερευνών που έκανε διεπιστημονική ομάδα και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Annals of Internal Medicine» τακτοποιεί πολλές εκκρεμότητες για τα πώς και τα γιατί του κορονοϊού.

Οι ερευνητές αποφάνθηκαν πως ο βασικός τρόπος μετάδοσης του ιού είναι μέσω των σταγονιδίων που μεταφέρονται με τον αέρα. Τα μικροσταγονίδια είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για να κολλήσει κάποιος κορονοϊό, τα οποία μεταφέρονται με τον αέρα σε αρκετή απόσταση.

Κι έτσι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτούμε είναι η κοινωνική απόσταση και ο καλός αερισμός των κλειστών χώρων. Αυτές οι δύο κινήσεις της καθημερινότητας συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του ιού.

Η μελέτη λέει ακόμα πως η Covid-19 δεν μεταδίδεται μέσω επιφανειών. Πολύ λίγες ενδείξεις έχουμε που να υποστηρίζουν τη μετάδοση μέσω αγγίγματος επιφανειών. Αφήνοντας την αναπνευστική οδό στην πρώτη θέση.

Οι ερευνητές μιας σειράς αμερικανικών πανεπιστημίων και πανεπιστημιακών νοσοκομείων μελέτησαν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί μεταξύ Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, σταθμίζοντας και όλα τα δεδομένα που προέρχονται από εθνικούς και διεθνείς φορείς υγείας.

Η αναπνοή είναι ο Νο 1 τρόπος μετάδοσης του κορονοϊού και εκεί ακριβώς θα πρέπει να στρέψουμε τις προσπάθειές μας να προστατευτούμε.

Τηρούμε τις αποστάσεις ασφαλείας και αερίζουμε καλά τους χώρους μας.