Οι εθισμοί αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης με Covid-19

Πού αποδίδουν τον συσχετισμό οι ειδικοί - Τι δείχνει αμερικανική μελέτη


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
15:01
21/09/2020
Οι εθισμοί αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης με Covid-19
2
loading

Μεγαλύτερο κίνδυνο να ασθενήσουν σοβαρά με Covid-19, εάν μολυνθούν από τον νέο κορονοϊό, έχουν οι άνθρωποι που κάνουν κατάχρηση ουσιών και έχουν διαταραχές εθισμού, σύμφωνα με  νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Νόρα Βόλκοφ, διευθύντρια του Εθνικού Ινστιτούτου Κατάχρησης Ουσιών των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογικής ψυχιατρικής «Molecular Psychiatry», ανέλυσαν ανωνυμοποιημένα ιατρικά δεδομένα για περισσότερους από 73 εκατομμύρια ασθενείς.

Διαπιστώθηκε, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ, ότι ενώ οι άνθρωποι με διαταραχές εθισμού ήταν περίπου το 10% του δείγματος, αποτελούσαν σχεδόν το 16% των περιστατικών Covid-19 στη χώρα. Όσοι είχαν κάποια πρόσφατα διαγνωσμένη διαταραχή εθισμού, ιδίως στα οπιοειδή και στον καπνό, ήταν πιθανότερο να αρρωστήσουν με Covid-19, καθώς επίσης να χρειαστούν εισαγωγή στο νοσοκομείο και να πεθαίνουν εξαιτίας της νόσου.

Αυτό, κατά τους ερευνητές, εν μέρει οφείλεται στο ότι τα άτομα με διαταραχές εθισμού έχουν συχνά παθήσεις πνευμόνων και καρδιαγγειακές, κάτι που τους κάνει πιο ευάλωτους στην Covid-19. Επίσης συχνά βρίσκονται στο περιθώριο, με συνέπεια να έχουν μικρότερη και όχι έγκαιρη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Αρρωστεια

    Τοξικομανείς γέροι. Πλέον οι έρευνες έχουν σπάσει τα όρια της λογικής βάναυσα.

  2. avatar ΩΧ ΑΜΑΝ

    πανε τα ζακια!!!
    χε χε χε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει