Ο κορονοϊός εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο τον πλανήτη και η μάσκα αποτελεί πλέον ένα από τα βασικότερα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που υποστηρίζουν ότι η χρήση της μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία ενηλίκων και παιδιών, όπως η ομάδα στο Facebook «Kανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο».

Με αφορμή τους διάφορους ισχυρισμούς ο Επεμβατικός Καρδιολόγος και ο Διδάκτωρ Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Ιακωβής έκανε ένα πείραμα στο Facebook για να δείξει πως όποιος φοράει μάσκα μπορεί να αναπνέει χωρίς δυσκολία και χωρίς να πέφτει το οξυγόνο του.

Ο γιατρός φόρεσε επτά μάσκες, τη μία πάνω στην άλλη, και ο κορεσμός του, με βάση το ειδικό μηχάνημα, δεν έπεσε. Είχε προηγηθεί χειρουργείο 8 ωρών στο οποίο πάλι φορούσε μάσκα.

«Spread the Love. 7 (επτά) μάσκες με αμετάβλητο κορεσμό Οξυγόνου, μετά από 8 ώρες κρίσιμης Καρδιολογικής εργασίας με μάσκα. Δοκιμάστε και μόνοι σας!» έγραψε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

Spread the Love7 (επτά) μάσκες με αμετάβλητο κορεσμό Οξυγόνου, μετά από 8 ώρες κρίσιμης Καρδιολογικής εργασίας με μάσκα.Δοκιμάστε και μόνοι σας!

Δημοσιεύτηκε από Παναγιώτης Ιακωβής στις Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020

TAGS