Το σκίτσο που δείχνει πώς μας προστατεύει η μάσκα όταν μιλάμε

Οι ειδικοί τη θεωρούν το βασικό μέτρο κατά της COVID-19


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
15:42
17/07/2020
Το σκίτσο που δείχνει πώς μας προστατεύει η μάσκα όταν μιλάμε
3
loading

Τη σημασία της χρήσης μάσκας κατά της μετάδοσης του κορονοϊού δείχνει μέσα από μία εικόνα στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος.

«Οι μάσκες μειώνουν τη μετάδοση μέσω αέρα. Μολυσματικά μικροσκοπικά σταγονίδια και σωματίδια αερολυμάτων μπορούν να απελευθερωθούν κατά την αναπνοή και την ομιλία από ασυμπτωματικά μολυσμένα άτομα. Η μη κάλυψη μεγιστοποιεί την έκθεση στον ιό, ενώ η καθολική κάλυψη έχεις ως αποτέλεσμα τη λιγότερη έκθεση» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

«Μπαίνουμε σε περίοδο δυσκολιών, έχουν χτυπήσει τα καμπανάκια, αυξάνονται και τα εισαγόμενα κρούσματα και τα εγχώρια κρούσματα κορονοϊού. Είμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο. Και πρέπει να καταλάβουμε ότι ο κορονοϊός δεν έχει φύγει» τόνισε νωρίτερα μιλώντας στο ΟPEN ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος και μέλος των Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Μάριος Λαζανάς.

Ο λοιμωξιολόγος τόνισε τη σημασία της χρήσης μάσκας.

«Αυτή τη στιγμή, θεωρούμε ότι επειδή μπαίνουμε σε μια δύσκολη εποχή το πιο βασικό μέτρο, μιας και δεν έχουμε φάρμακα και εμβόλια, είναι η πρόληψη. Η πρόληψη αφορά στις αποστάσεις, τη χρήση μάσκας και το καλό πλύσιμο των χεριών. Η μάσκα είναι αυτή τη στιγμή ένα πολύ βασικό μέτρο και πρέπει να καθιερωθεί και στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους που δεν είχε καθιερωθεί» ανέφερε.

Στη συνέχεια έφερε το παράδειγμα των σούπερ μάρκετ όπου πρότεινε να γίνει υποχρεωτική η χρήση της. Παράλληλα, είπε ότι εκτός της χρήσης της μάσκας, πρέπει να γίνουν πιο εντατικοί έλεγχοι από εδώ και πέρα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Αστείο το σκίτσο

  Ανάλογο με αυτόν που το ανέβασε.
  Θυμάμαι κάτι αντίστοιχα σκίτσα που είχαν κυκλοφορήσει τη δεκαετία του 80 για τον ιό του AIDS.
  Επίσης θυμάμαι πως εδώ και 40 χρόνια, εμβόλιο για το AIDS δεν υπάρχει.
  Μέχρι και η υπεύθυνη του ΠΟΥ τοποθετήθηκε επισήμως πως οι ασυμπτωματικοί δεν μεταδίδουν το ιό και ακόμη ο Μόσιαλος συνεχίζει τις ίδιες @@@@. Τον έχει φάει το Facebook. Μην ασχολείστε με τους γελοίους.
  Έχουν καταλάβει τι έχουν κάνει, αλλά τώρα δεν τους παίρνει να το αλλάξουν, γιατί δεν έχει χώρο για όλους το ελικόπτερο.

  1. avatar κι όμως

   Αν ήξερες πόσοι κυκλοφορούν με πυρετό σα να μην τρέχει τίποτα και πάνε κανονικά για ψώνια και σε πάρτυ τα βράδια θα εκπλαγείς. Δεν είναι φήμες αλλά γνωστοί γνωστών.
   Υπάρχουν άνθρωποι χωρίς νόηση. Ο ιός είναι υπαρκτός και δημιουργεί πρόβλημα άμεσα ή έμμεσα, δεν έχει έχει σημασία. Μπορεί όχι σε όλους αλλά δε θα κάτσω να μάθω αν θα δημιουργήσει σε εμένα. Καλό είναι να μειώσεις τις πιθανότητες όσο γίνεται. Φορώντας μάσκα τις μειώνεις. Δεν τις εκμηδενίζεις αλλά τις μειώνεις.

 2. avatar ΛΟΓΙΚΑ

  ΘΑ ΤΑΝ ΑΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΜΕΡΙΣΜΑΤΙΑΡΗΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει