Ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε στο ALTER για τις εφημερίες που δεν έχουν πληρωθεί οι γιατροί και τόνισε ότι τα 2/3 αυτών έχουν πληρωθεί τις καλοκαιρινές εφημερίες και είναι θέμα ημερών να πληρωθούν και οι υπόλοιποι.

«Το Σεπτέμβριο άρχισε ο νέος κύκλος εφημεριών με το νέο νόμο της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Αυτό δημιουργεί καλύτερους όρους πληρωμής των εφημεριών αφού θα πληρώνονται ένα μήνα μετά από το υπουργείο Οικονομικών. Άρα οι εφημερίες του Σεπτεμβρίου θα έχουν πληρωθεί μέχρι το τέλος αυτού του μήνα», είπε ο υπουργός Υγείας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε ότι με το νέο σύστημα εφημεριών και με την προσθήκη των πλασματικών εφημεριών δημιουργούνται πιέσεις στον προϋπολογισμό μεγαλύτερες από αυτές που είχαν αρχικά προβλεφθεί και είναι σημαντικό να βρεθεί μαζί με τους γιατρούς μια λύση.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στη σημερινή του πρόθεση να μιλήσει με τον Δ. Βαρνάβα πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και να κανονίσουν μια νέα συνάντηση, προκειμένου να δουν τι θα γίνει με τις εφημερίες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου.

«Εάν δημιουργηθεί μια πίεση για 40 εκατομμύρια παραπάνω, δεν τα έχω», τόνισε ο κ. Λοβέρδος, αλλά επεσήμανε τη βεβαιότητά του ότι θα βρεθεί από κοινού μια λύση.