Τη δυνατότητα να πραγματοποιεί τεστ για τον κορονοϊό, χωρίς να χρειάζεται τα δείγματα αίματος όσων νοσούν να στέλνονται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, θα έχει αποκτήσει μέχρι την Παρασκευή και το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας (ΓΝΚ), όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του ΓΝΚ, ξεκίνησαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες «ώστε να είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιούμε κι εμείς τα απαραίτητα τεστ». Αυτό, όπως επεσήμανε ο κ. Κλειτσιώτης, «σημαίνει ότι έχουν γίνει οι παραγγελίες των αντιδραστηρίων και επιπλέον δημιουργούμε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος για τις ανάγκες των εργαστηριακών εξετάσεων».

Σύμφωνα με τον κ. Κλειτσιώτη, σε επίπεδο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τα τεστ για τον κορονοϊό διευκολύνοντας σημαντικά τα νοσηλευτικά ιδρύματα και των όμορων περιοχών.

Αιμοδοσίες σε Καβάλα και Θάσο

Την ίδια στιγμή, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας πραγματοποιούν από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη εθελοντική αιμοδοσία στην Καβάλα και τη Θάσο.

Ο κ. Κλειτσιώτης υπογράμμισε ότι αν και ακόμα υπάρχει επάρκεια αίματος, ωστόσο «μεριμνούμε για να μην φτάσουμε σε κάποια δύσκολη στιγμή. Για τον λόγο αυτό και το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου μας πραγματοποιεί μέχρι και την Τετάρτη εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης και σε δυο περιοχές στο νησί της Θάσου. Μάλιστα, είναι προτιμότερο να γίνονται αιμοληψίες εκτός του νοσοκομείου διασφαλίζοντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προστασία των πολιτών»,

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου -Πούγκουρα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι «υπάρχει συνεργασία με το νοσοκομείο και για τον λόγο αυτό βοηθούμε, όπως και όσο μπορούμε. Είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία για πιθανές ελλείψεις σε μονάδες αίματος, οπότε κρίνεται απαραίτητο, όσοι μπορούν να προσέρχονται στην αιμοδοσία. Το προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του ΓΝΚ κάνει εξαιρετική δουλειά ώστε μέσα από τις δράσεις που υλοποιούν και τις προσπάθειες που καταβάλλουν να υπάρχει επάρκεια σε μονάδες αίματος που είναι πάντα απαραίτητες, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Για τον λόγο αυτό και διενεργούνται ταυτόχρονες αιμοληψίες και στην πόλη της Καβάλας και στο νησί της Θάσου».