Κορονοϊός: Καλά στην υγεία της η πρώτη ασθενής που διαγνώσθηκε στην Ιταλία

Περιφέρειες της κεντρικής και της νότιας Ιταλίας κλείνουν τα σχολεία έστω και αν δεν έχουν καταγράψει κρούσματα


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
16:00
26/02/2020
Κορονοϊός: Καλά στην υγεία της η πρώτη ασθενής που διαγνώσθηκε στην Ιταλία
1
loading

Οι περιφέρειες Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας και Καμπανία στον Νότο αποφάσισαν να κλείσουν προσωρινά τα σχολεία τους, έστω κι αν στις περιοχές τους δεν υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού.

Στην Καμπανία, με πρωτεύουσα την Νάπολη, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι το Σάββατο, για έκτακτες παρεμβάσεις καθαρισμού. Το ίδιο θα ισχύσει και στην περιφέρεια Μάρκε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε σχολίασε ότι με τον τρόπο αυτόν δημιουργούνται προβλήματα, διότι δεν τηρείται το πρωτόκολλο που έχει συμφωνηθεί από την κυβέρνηση της Ρώμης με τις διάφορες περιφέρειες της χώρας ώστε να γίνονται συντονισμένες παρεμβάσεις.

Στην Ρώμη, στο μεταξύ, είναι πλέον αρνητική στον κορονοϊό η πρώτη ασθενής που είχε νοσήσει στην Ιταλία. Πρόκειται για μια κινέζα τουρίστρια 65 ετών, η οποία είχε εισαχθεί στο τέλος του περασμένου μηνός στο νοσοκομείο λοιμωδών νοσημάτων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Αιώνιας Πόλης.

Έχει επιβεβαιωθεί ότι και ο σύζυγός της είναι, πλέον, αρνητικός στον ιό. Από την μονάδα εντατικής θεραπείας έχουν μεταφερθεί σε δωμάτιο και σχετικά σύντομα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Είναι καλά στην υγεία της ;;

    Αλλά έχει ιό που έχει θάψει μερικούς

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει