Ένα νέο υπερσύγχρονο κέντρο μαστού παρουσίασε σήμερα ο Όμιλος Ευρωκλινικής. Πρόκειται για μια επένδυση 1 εκατ. ευρώ, που δημιουργήθηκε για την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας όσον αφορά στην πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των παθήσεων του μαστού.

Το νέο Κέντρο Μαστού της Ευρωκλινικής Αθηνών είναι στελεχωμένο με εξειδικευμένους επιστήμονες όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων. Επίσης είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα απεικόνισης τελευταίας τεχνολογίας, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη αποτελεσματικότητα των διαγνώσεων αλλά και των θεραπειών.

Διαθέτει Ψηφιακό Μαστογράφο Hologic Selenia, ο οποίος με βάση τις πρόσφατες μελέτες έχει αποδειχθεί ότι εκπέμπει τη χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας σε σύγκριση με τους άλλους ψηφιακούς μαστογράφους. Επίσης, είναι εξοπλισμένο με τον εξειδικευμένο Υπερηχοτομογράφο για το μαστό, Aixplorer Super Sonic που προσφέρει την πλέον εξελιγμένη μέθοδο ελαστογραφίας Shearwave και Μαγνητικό Τομογράφο μαστών. Τον προηγμένο εξοπλισμό του Κέντρου συμπληρώνει το σύστημα Mammotome (Lorad της Hologic), το οποίο αξιοποιείται για τις κλειστές – αναίμακτες βιοψίες αψηλάφητων βλαβών του μαστού.

Επιπλέον, παρέχεται συμβουλευτική από Ογκολογικό Συμβούλιο όπου προτείνεται η θεραπευτική αντιμετώπιση γυναικών με καρκίνο μαστού σύμφωνα με επιστημονικά τεκμηριωμένες κατευθυντήριες γραμμές από διεπιστημονική ομάδα Χειρουργών μαστού, Ογκολόγων – Παθολόγων, Πλαστικών Χειρουργών, Ακτινοδιαγνωστών, Ακτινοθεραπευτών – Ογκολόγων και Παθολογοανατόμων.