Συναγερμός σήμανε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης. Ένας 19χρονος Ιάπωνας (που έχει συγγενικό του πρόσωπο στην περιοχή), προσήλθε με συμπτώματα γρίπης και πυρετό, στα εξωτερικά ιατρεία, τέθηκε υπό παρακολούθηση, λόγω του ότι – πέραν των συμπτωμάτων – ανέφερε ότι ήρθε – περί τα τέλη Ιανουαρίου – στη χώρα μας, αεροπορικώς, μέσω Σιγκαπούρης, όπου έχει επιβεβαιωθεί επισήμως κρούσμα κορονοϊού, σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr.

Στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων και των προβλεπόμενων διαδικασιών, ο ασθενής βρίσκεται σε απομονωμένο θάλαμο ενώ του έχουν γίνει όλες οι διαγνωστικές εξετάσεις κι έχει παρθεί δείγμα αίματος προκειμένου να επιβεβαιωθεί αν ο ασθενής έχει το συνήθη ιό γρίπης ή κάτι άλλο.

Όλο το νοσηλευτικό κι ιατρικό προσωπικό χειρίστηκε και συνεχίζει να χειρίζεται το περιστατικό με ψυχραιμία κι όπως προβλέπεται κι αναμένονται τα αποτελέσματα των εξειδικευμένων ιατρικών εξετάσεων.

Σε δηλώσεις του στο kozanimedia.gr, ο διοικητής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Στέργιος Γκανάτσιος ανέφερε πως «τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο και, σύμφωνα με τις οδηγίες, ο ασθενής έχει μπει για τις επόμενες 48 ώρες σε θάλαμο απομόνωσης, μέχρι να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα ή όχι. Πάντως οι περισσότερες εκτιμήσεις δείχνουν ότι πρόκειται για γρίπη, αλλά θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις».

Ο 19χρονος δε θα μεταφερθεί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, παρά μόνο εάν διαπιστωθεί πως πρόκειται για κρούσμα κορονοϊού, κάτι που θα γνωρίζουμε πιθανόν αύριο, Πέμπτη.