Μία ακόμη δράση πρόληψης της δημόσιας υγείας αναπτύσσει ο δήμος Χανίων και ειδικότερα το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, καλύπτοντας τις δαπάνες ιατρικών εξετάσεων, τις οποίες αρκετοί πολίτες αδυνατούν να πραγματοποιήσουν λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Όπως επισημάνθηκε σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, και η αρμόδια αντιδήμαρχος, σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη, το πρόγραμμα απευθύνεται:

Α) Σε ασφαλισμένους, που έχουν βιβλιάριο ανασφαλίστων και οικονομικά αδύναμων (Βιβλιάριο Πρόνοιας), οι οποίοι μπορούν να υποβληθούν σε μαγνητικές τομογραφίες.

Β) Σε ανασφάλιστους-κατόχους εισιτήριου ελεύθερης πρόσβασης Α΄ Βάθμιας Φροντίδας Υγείας (παρέχεται από τα Κ.Ε.Π.), οι οποίοι μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε εξέταση-εξαιρουμένων: βιοχημικού ελέγχου, αιματολογικού ελέγχου, ακτινογραφίας απλής (κλασσική) Α’ θώρακος και ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ), που παρέχονται δωρεάν από το εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης Α ‘ Βάθμιας Φροντίδας Υγείας.

«Στο επίκεντρο των δράσεων μας ως δήμος έχουμε τοποθετήσει τον άνθρωπο και την εξυπηρέτηση των αναγκών του, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι βρισκόμαστε δίπλα στους δημότες μας με πολιτικές αλληλεγγύης», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Χανίων, αναφερόμενος στο πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι το 2013 είναι για τον δήμο Χανίων έτος αλληλεγγύης, καθώς προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής αποτελεί η αντιμετώπιση των αναγκών πολιτών που αντιμετωπίζουν οικονομική δυσχέρεια.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο κ. Σκουλάκης ενδεικτικό της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας είναι το γεγονός ότι ήδη για το τρέχον έτος έχουν εκδοθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του δήμου 1.200 βιβλιάρια ανασφαλίστων και οικονομικά αδύναμων (Βιβλιάρια Πρόνοιας).

Από την πλευρά της η αρμόδια αντιδήμαρχος, Χρυσούλα Χατζηδάκη, επεσήμανε ότι η παροχή των εν λόγω ιατρικών εξετάσεων εντάσσεται στον συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό του δήμου Χανίων για την προώθηση προγραμμάτων προστασίας της δημόσιας υγείας. «Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής αναπτύσσει μία ακόμη δράση πρόληψης της υγείας, παρέχοντας δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε συμπολίτες μας. Για τη συμμετοχή μάλιστα στο πρόγραμμα θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, ενώ έχει διασφαλιστεί και το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων, που θα συγκεντρωθούν», ανέφερε η κ. Χατζηδάκη.

Σημειώνεται ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι, που πληρούν τις προϋποθέσεις, θα πρέπει να απευθύνονται στο δήμο της πόλης προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ οι δικαιούχοι θα προμηθευτούν ειδική κάρτα υγείας.

Πηγή: flashnews.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.