Σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της νέας κλινικής μαστού «Cambridge Breast Clinic», που δημιουργήθηκε στο «Μητέρα», παρουσία της αντιπροέδρου της Βουλής των Λόρδων, βαρόνης Harris του Ρίτσμοντ και πλήθος εκπροσώπων από τον ακαδημαϊκό και διπλωματικό χώρο καθώς και οργανώσεων, που μάχονται ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Η βαρόνη Harris, που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνεργασία της κλινικής μαστού του Κέιμπριτζ με το νοσοκομείο «Μητέρα», επισημαίνοντας ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που μία ομάδα ειδικών στον καρκίνο από το Cambridge έχει τώρα μεταφέρει τη γνώση και την εξειδίκευσή της στην αντιμετώπιση των γυναικών στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε «υπάρχει μία ισχυρή συνεργασία μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ελλάδας που πιστοποιείται από το γεγονός ότι η απαρχή αυτής της συνεργασίας λαμβάνει χώρα στην Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα. Είμαι υπερήφανη γι’ αυτό το μεγάλο επίτευγμα και ευελπιστώ ότι αυτή η κοινή προσπάθεια θα ωφελήσει τις γυναίκες της Αθήνας και ευρύτερα της Ελλάδας στον μέγιστο βαθμό».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του «Μητέρα», Αλέξιος Κομνηνός, δήλωσε ότι στόχος της Cambridge Breast Clinic στο «Μητέρα» είναι η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού.

«Για το λόγο αυτό, προχωρήσαμε στην καθιέρωση του λειτουργικού μοντέλου της “one- stop clinic”: διάγνωση και αντιμετώπιση σε μία μόνο επίσκεψη. Εξασφαλίσαμε επιστημονική ομάδα 6 ιατρικών ειδικοτήτων (χειρουργός μαστού, ακτινοδιαγνώστης, παθολογοανατόμος, πλαστικός χειρουργός, παθολόγος-ογκολόγος, ακτινοθεραπευτής). Παράλληλα, συνάψαμε αποκλειστική συνεργασία με κορυφαίους χειρουργούς μαστού των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων του Cambridge. Επίσης, πρωτοπορήσαμε εκπαιδεύοντας στο Cambridge τις 5 πρώτες ελληνίδες νοσηλεύτριες εξειδικευμένες στη διαχείριση παθήσεων του μαστού. Η αποδοχή της καινοτόμου λειτουργίας της κλινικής στο διάστημα των τριών μηνών είναι θεαματική, καθώς έχει αντιμετωπίσει περισσότερα από 50 νέα περιστατικά και έχει πραγματοποιήσει 10 νέες χειρουργικές επεμβάσεις».

Ο διευθυντής της κλινικής μαστού CBC στο «Μητέρα», καθηγητής Gordon Wishart, σημείωσε ότι «έχει αποδειχθεί και επίσημα πλέον ότι οι γυναίκες που θεραπεύονται από ειδικούς στον καρκίνο του μαστού ζουν κατά 20% περισσότερο και υποτροπιάζουν κατά 47% λιγότερο. Η one-stop αξιολόγηση (κλινική εξέταση, υπέρηχος μαστού ή μαστογραφία και βιοψία, εάν και εφόσον απαιτηθεί) με διαγνωστική ακρίβεια που αγγίζει το 100% και η εφαρμογή στη χώρα μας μοναδικών ιατρικών πρωτοκόλλων και δοκιμασμένων προγνωστικών μοντέλων, δίνουν ελπίδα στις ελληνίδες γυναίκες για να βρουν τη θεραπεία που τους ταιριάζει».