Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην 3η και 4η ΥΠΕ πραγματοποίησαν εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της πανελλαδικής 5ωρης στάσης εργασίας που κήρυξε για σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ από τις 10.00 έως τις 15.00.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο κλείσιμο των νοσοκομείων και τη συγχώνευση κλινικών και διαμαρτυρήθηκαν για τις ελλείψεις προσωπικού και την καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων για τις Κυριακές και αργίες.

«Ζητούμε από το υπουργείο Υγείας να δημιουργήσει οργανισμούς που θα έχουν επαφή με την πραγματικότητα στα νοσοκομεία σήμερα, που θα αποτυπώνουν ακριβώς τη λειτουργία τους και όχι οργανισμούς που θα καρατομήσουν λειτουργίες και κλίνες με συνέπεια να βρεθεί το προσωπικό ακάλυπτο», ανέφερε ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Παναγιώτης Τουχτίδης.

Εκφράζοντας την αντίθεσή του στο κλείσιμο των νοσοκομείων είπε ότι τάσσεται υπέρ του να γίνει κάποιος εξορθολογισμός στα νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας με τη λογική που θα εξυπηρετεί τον πολίτη και όχι με τη λογιστική λογική.

Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων (το οποίο φημολογείται ότι θα κλείσει μαζί με τα νοσοκομεία Ειδικών Παθήσεων και Παναγία) Κωνσταντίνα Καριώτου, είπε: «Το Αφροδισίων είναι το μοναδικό δερματολογικό νοσοκομείο σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Πρέπει να παραμείνει ανοιχτό διότι εξυπηρετεί 4.000 ασθενείς μηνιαίως. Στο Ιπποκράτειο, με το οποίο είναι διασυνδεόμενο το Αφροδισίων από το 2011, δεν μπορεί να αναπτυχθεί η δομή που υπάρχει στο δικό μας εξειδικευμένο νοσοκομείο που λειτουργεί ακόμη και σήμερα με τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων» πρόσθεσε η κ Καριώτου.

Το μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Παπανικολάου,Συμέλα Τεμερτζίδου, κατήγγειλε ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων κλείνουν χειρουργικές κλινικές που δεν έχουν πληρότητα όχι γιατί δεν υπάρχουν ασθενείς, αλλά επειδή, με δική τους ευθύνη, δεν υπάρχουν υλικά για να γίνονται επεμβάσεις.