Ζητούν εμβόλια για να σώσουν ζωές

«Τα παιδιά εκτεθειμένα σε θανατηφόρες ασθένειες», λένε οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα


ΥΓΕΙΑ
2:45
29/01/2013
Ζητούν εμβόλια για να σώσουν ζωές
loading

Τα τελευταία πέντε χρόνια, 112 εκατομμύρια παιδιά δεν έκαναν τα βασικά εμβόλια μένοντας εκτεθειμένα σε θανατηφόρες ασθένειες. Ζουν πολύ μακριά από κάποια κλινική ή νοσοκομείο, οι συνθήκες διαβίωσης είναι ακατάλληλες για τη διατήρηση των εμβολίων, δεν υπάρχει το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό ή οι κυβερνήσεις στις χώρες που γεννήθηκαν είναι φτωχές για τους εξασφαλίσουν μια τέτοια «πολυτέλεια», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Γι’ αυτό ζητούν να μπει άμεσα στο σχέδιο δράσης η παρασκευή πιο οικονομικών και εύχρηστων εμβολίων, προσαρμοσμένων στις ειδικές συνθήκες διαβίωσής τους. Και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, με εκστρατείες όπως η «Πρόσβαση στα Βασικά Φάρμακα» ή «Οι παστίλιες για τον πόνο του άλλου» αναφέρουν ότι «θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τον συναγερμό για όλα εκείνα τα παιδιά που είναι αποκλεισμένα από τα εμβόλια που θα τα θωρακίσουν απέναντι στο θάνατο».

Και γι’ αυτό πρόσφατα αναφέρθηκε ότι «Το κόστος για τον εμβολιασμό ενός παιδιού έχει αυξηθεί κατά 2.700% την τελευταία δεκαετία, γι’ αυτό και προβληματίζει το γεγονός ότι το προσχέδιο εμβολιαστικής πολιτικής για την επόμενη δεκαετία δεν περιλαμβάνει στους στόχους του τη μείωση των τιμών», σημείωσε ο Manica Balasegaram, Διευθυντής της Εκστρατείας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) για την Πρόσβαση στα Βασικά Φάρμακα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει