Όσοι χρησιμοποιούν το Facebook παχαίνουν, αλλά όχι για τους λόγους που ίσως να φαντάζεστε, όπως το ότι κάνουν καθιστική ζωή.

Ερευνητές από τα πανεπιστήμια Columbia και Pittsburgh κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι «κοινωνικοποιούνταν» συχνά μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν υψηλά επίπεδα αυτοεκτίμησης, αλλά χαμηλότερα επίπεδα αυτοελέγχου.

Η ομάδα των ερευνητών εκτιμά ότι εξαιτίας αυτού του παράγοντα παίρνει κανείς βάρος και όχι τόσο λόγω του καθιστικού τρόπου ζωής.

Όπως αναφέρουν σε μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο Journal of Consumer Research: «Η χρήση των διαδικτυακών μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να έχει θετική επίδραση στην αυτοπεποίθηση και την ευημερία του ατόμου. Ωστόσο, αυτό το αυξημένο αίσθημα αυτοεκτίμησης μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στη συμπεριφορά του. Ακριβώς επειδή οι καταναλωτές νοιάζονται για την εικόνα που παρουσιάζουν στους στενούς τους φίλους, η χρήση των μέσων δικτύωσης ενισχύει το αίσθημα αυτοεκτίμησης των χρηστών την ώρα που βρίσκονται στο διαδίκτυο, ενώ τείνουν να εμφανίζουν χαμηλότερο αυτοέλεγχο μετά την περιήγησή τους σε αυτά».