Αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ συνδέει την απονεύρωση… με τον καρκίνο

Σάλο προξένησε το «Root Cause» που υποστήριξε ότι η πρέπουσα αντιμετώπιση στη μόλυνση είναι η εξαγωγή


MEDIA
18:17
28/02/2019
Αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ συνδέει την απονεύρωση… με τον καρκίνο
2
loading

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ένα αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ του Netflix, το οποίο μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι οι απονευρώσεις στα δόντια μας είναι υπεύθυνες για μορφές καρκίνου.

Όπως αναφέρει ο Guardian, το φιλμ του Αυστραλού Φρέιζερ Μπέιλι, «Root Cause», συνδέει τις απονευρώσεις με την εμφάνιση καρκίνου, καρδιακών παθήσεων και άλλων σοβαρών χρόνιων ασθενειών, υποστηρίζοντας ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης ενός τραυματισμένου ή μολυσμένου δοντιού είναι η... εξαγωγή.

Ειδικοί ωστόσο έγιναν έξαλλοι με αυτούς τους ισχυρισμούς και θεωρούν ότι είναι παντελώς αβάσιμοι. Το Netflix διέθεσε το ντοκιμαντέρ στους συνδρομητές του την 1η Ιανουαρίου 2019. Σύντομα όμως η πλατφόρμα βρέθηκε αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις του Αμερικανικού Οδοντιατρικού Συλλόγου (ADA), της Αμερικανικής Ένωσης Ενδοδοντολόγων (AAE) και την Αμερικανική Ένωση Οδοντιατρικής Έρευνας (AADR).

Και οι τρεις επαγγελματικές ενώσεις απέστειλαν επιστολή στο Netflix, επισήμαιναν ότι η συνεχιζόμενη φιλοξενία του ντοκιμαντέρ στην πλατφόρμα θα μπορούσε να βλάψει το κοινό, διαδίδοντας εσφαλμένες πληροφορίες σχετικά με ασφαλείς ιατρικές πρακτικές, όπως οι ενδοδοντικές θεραπείες.

Παρόμοιες επιστολές εστάλησαν από τους επαγγελματίες της υγείας των δοντιών και στην Apple, την Amazon και τη Vimeo, που επίσης φιλοξενούσαν το φιλμ.

Μέχρι σήμερα, η ταινία παραμένει πάντως ακόμα διαθέσιμη για αγορά ή streaming σε αυτούς τους τρεις ιστότοπους, αλλά όχι στο Netflix που το απέσυρε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Dr No

    Και το να παραβλέπεις τον όρκο του Ιπποκράτη με έμφαση το κέρδος, και τον ασθενή ως κουμπάρα, σε κάνει πλούσιο...

  2. avatar ο Φρέιζερ Μπέιλι

    πρίν γίνει σκηνοθέτης ήταν ταξιτζής

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει