Με επιτυχία και προσέλευση πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Σταθμού Μετρό στο Σύνταγμα η Press conference που διοργάνωσαν η Εκστρατεία «Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους» με τη συμβολή της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Αττικό Μετρό Εταιρία-Λειτουργίας Α.Μ.Ε.Λ. Α.Ε.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του μεγαλύτερου “Περιπτέρου Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης” που έχει υλοποιήσει η Εκστρατεία στη διάρκεια της 9χρονης δράσης της, με σκοπό την ενημέρωση των γυναικών για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του στήθους.

Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, στην μεγάλη αίθουσα του Μετρό, οι γυναίκες είχαν τη δυνατότητα δωρεάν ψηλάφησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του στήθους από εξειδικευμένους ιατρούς οι οποίοι τις εξέτασαν, απήντησαν στις ερωτήσεις τους και τις ενημέρωσαν σχετικά με τους τρόπους πρόληψης της ασθένειας.

Λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας δόθηκε παράταση ενός ακόμη 24ωρου, συμπληρώνοντας έτσι τρεις ημέρες συνεχούς εξέτασης και ενημέρωσης. Την πρώτη ημέρα εξετάστηκαν περίπου 450 γυναίκες. Είναι πολύ σημαντικό οι γυναίκες να πειστούν να κάνουν τακτικές εξετάσεις και να παραμερίσουν τους φόβους και τις προκαταλήψεις τους.

Οι ομιλητές έδωσαν έμφαση στο θέμα της πρόληψης τονίζοντας ότι η νόσος μπορεί να νικηθεί αρκεί να προληφθεί και να διαγνωστεί εγκαίρως. Ιδιαίτερα άμεσος ο Διευθυντής της Γ΄ Χειρουργικής Κλινικής του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Μεταξά» Αθανάσιος Νησιώτης αναφέρθηκε στις πιθανότητες διάγνωσης του καρκίνου του στήθους σε πρώιμο στάδιο λέγοντας ότι κάθε γυναίκα μπορεί να τις αυξήσει με μεγάλη δυνατότητα θεραπείας. «Αυτό επιτυγχάνεται με την έγκαιρη πρόληψη, τότε που ένας μικρός σε μέγεθος καρκίνος μπορεί να αντιμετωπιστεί με μεγάλη επιτυχία. Είναι υποχρέωση όλων των γυναικών να συμβουλεύονται μια φορά το χρόνο το γιατρό τους και να υποβάλλονται σε κλινική εξέταση και μαστογραφία». Ο κ. Νησιώτης τόνισε επίσης τη σημασία του τρόπου ζωής «ως ασπίδα» ενάντια στην ασθένεια, συμβουλεύοντας τις γυναίκες να υιοθετήσουν τη φυσική δραστηριότητα, τη σωστή διατροφή και μία εν γένει πιο υγιεινή αντιμετώπιση της καθημερινότητάς τους.

Η πρόεδρος του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού “Στόχος-Πρόληψη” Μαριλένα Στρατοπούλου ευχαρίστησε τους συντελεστές της διοργάνωσης αλλά και όλους όσοι με οποιονδήποτε τρόπο συνεισφέρουν στο έργο της Εκστρατείας. “Μέχρι σήμερα τα “Περίπτερα Δωρεάν Εξέτασης και Ψηλάφησης” έχουν “ταξιδέψει” σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και έχουν εξετάσει δωρεάν περισσότερες από 2.500 γυναίκες. Ο αριθμός αυτός όμως δεν σταματά, γεγονός που ενθαρρύνει ακόμη περισσότερες γυναίκες οι οποίες γίνονται κοινωνοί του θέματος που λέγεται πρόληψη για την ασθένεια του καρκίνου του στήθους”. Κλείνοντας την ομιλία της, αναφέρθηκε στην ουσιαστική και μετρήσιμη παρουσία της ομάδας του “Στόχου” και ειδικότερα στην συνεισφορά της Βίκυς Καγιά, χρήζοντάς την συμβολικά “Πρέσβειρα του Στόχου” καθώς τα τελευταία χρόνια έχει δανείσει την εικόνα της στην Εκστρατεία αφιλοκερδώς.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν διακεκριμένοι καλλιτέχνες, προσωπικότητες από το χώρο της μόδας, της τηλεόρασης, της ιατρικής, των επιχειρήσεων.

H Βίκυ Καγιά ποζάρει με το νέο μπλουζάκι της εκστρατείας, το οποίο θα πωλείται μόνο 29 ευρώ. Αγοράστε το και ενισχύστε το έργο του «Στόχου».