Το τυρί μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη;

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι δεν είναι όλα τα τρόφιμα με κορεσμένα λιπαρά επιβλαβή


ΥΓΕΙΑ
19:47
26/07/2012
Το τυρί μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη;
loading

Βρετανοί και Ολλανδοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δύο φέτες τυρί την ημέρα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 κατά 12%.

Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, όσοι κατανάλωναν τουλάχιστον 55 γρ. τυρί την ημέρα είχαν κατά 12% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν διαβήτη τύπου 2. Ακόμα, του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη κατά το ίδιο ποσοστό, παρατηρήθηκε και σε εκείνους που κατανάλωναν 55 γρ. γιαούρτι την ημέρα.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν τις διατροφικές συνήθειες 16.800 υγιών ενηλίκων και 12.400 ασθενών με διαβήτη τύπου 2 από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι, τα ευρήματα της έρευνας έρχονται σε αντίθεση με τις υπάρχουσες οδηγίες για αποφυγή τροφίμων πλούσιων σε κορεσμένα λιπαρά, όπως τα γαλακτοκομικά. Επιπλέον, ο καθηγητής Iain Frame διευθυντής του βρετανικού φορέα Diabetes UK, δήλωσε: «Είναι πολύ απλό να επικεντρωνόμαστε σε συγκεκριμένα τρόφιμα. Εμείς συστήνουμε μια υγιή και ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και χαμηλή σε αλάτι και λιπαρά».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει