Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τακτική εβδομαδιαία σύσκεψη για τον ιό του Δυτ. Νείλου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), παρουσία των γενικών γραμματέων Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης Αντ. Δημόπουλου και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μ. Λιονή.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αξιολόγηση των μέτρων και δράσεων που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση του Ιού του Δυτ. Νείλου, αναλύθηκαν τα αποτελέσματα και παρουσιάστηκαν τα νέα δεδομένα. Μετά την ενημέρωση και σχετική εισήγηση από την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης, κρίθηκε αναγκαίο να επεκταθούν τα προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών στο αστικό περιβάλλον και συγκεκριμένα σε Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, κατόπιν και αιτήματος του Δήμου και σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης.

Ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας Αντ. Δημόπουλος συμφώνησε να επεκταθούν οι ψεκασμοί και η γ.γ. Μ. Λιονή δεσμεύτηκε να εξασφαλιστεί πρόσθετη χρηματοδότηση. Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την εκταμίευση των ήδη εγκεκριμένων πιστώσεων, από τα αρμόδια υπουργεία για την κάλυψη των μέχρι τώρα δαπανών.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και οι διοικητές της 3ης και 4ης Υ.Π.Ε. κ.κ. Χρ. Ζηλίδης και Άρης Μπουσουλέγκας, ο πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, κ. Γ. Σαρόγλου και η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης (Ο.Δ.Κ.), η οποία αποτελείται από τον πρόεδρο κ. Κ. Σύρρο, Δ/ντή Δημ. Υγείας ΥΥΚΑ, κ. Νάνος Π. αναπλ. Διοικητή 3ης ΥΠΕ, κ. Α. Οικονομοπούλου, επιδημιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ και η κ. Πράππα Δ/ντρια Υγείας της ΠΚΜ.