Βρήκαν τα γονίδια που καθορίζουν το μέγεθος του στήθους

Επτά γενετικούς δείκτες ανακάλυψαν οι επιστήμονες


ΥΓΕΙΑ
7:28
08/07/2012
Βρήκαν τα γονίδια που καθορίζουν το μέγεθος του στήθους
10
loading

Επτά γενετικούς δείκτες οι οποίοι συνδέονται με το μέγεθος του γυναικείου στήθους ανακάλυψαν οι επιστήμονες. Είναι από καιρό γνωστό ότι η κληρονομικότητα μπορεί να καθορίζει το μέγεθος του μαστού, αλλά τώρα είναι η πρώτη φορά που εντοπίστηκαν οι συγκεκριμένοι γενετικοί παράγοντες που σχετίζονται με αυτό.

Επίσης, δύο από τους παράγοντες που σχετίζοντια με το μέγεθος του στήθους είχαν συνδεθεί στο παρελθόν με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον Νίκολας Έρικσον, ο οποίος ηγήθηκε των ερευνών της εταιρείας 23andMe, ότι ορισμένοι από τους παράγοντες που καθορίζουν την ανάπτυξη του στήθους σχετίζονται επίσης και με την εμφάνιση καρκίνου.

Προηγούμενη έρευνα συνέδεε την πυκνότητα του μαστού με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, ενώ υπήρξαν επίσης έρευνες που εντόπισαν σύνδεση μεταξύ των μεγάλων μαστών σε λεπτές γυναίκες και της ασθένειας. Η εν λόγω, πάντως, έρευνα δεν αποδεικνύει τη σχέση μεταξύ μεγέθους του μαστού και του καρκινου, αλλά ωστόσο πιθανότατα θα βοηθήσει τους επιστήμονες να εξακριβώσουν τι ρόλο παίζει η δομή του στήθους όσον αφορά τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar Γιωργος Εικοσιπεντιδης

  Κάτι σαν το μποζόνιο δηλαδή αλλά με ρόγα. Το βυζόνιο...

 2. avatar politis panagiotis

  Η οικονομική κρίση δεν είναι τόσο επικίνδυνη όσο η πνευματική. Για να υπάρξει η οικονομική προηγήθηκε η πνευματική. Η άγνοια υπάρχει από την αδιαφορία για παίδευση. Το περιβάλλον, τα βιώματα είναι καθοριστικός παράγων στην διαμόρφωση του ατόμου, σε όλες τις εκφράσεις του. Αυτή η διαπίστωση δεν είναι αδιαπραγμάτευτη, εξαρτάτε από την διάθεση του ατόμου, κατά πόσο είναι διατεθειμένο να μείνει στην στασιμότητα, στα δεδομένα, η, αν αποφασίσει ότι πρέπει να αλλάξει τρόπο σκέψης και ζωής. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, της κατανάλωσης για την κατανάλωση και του φαίνεστε, έχει επιβάλει σε όλους τους τομής την ταχύτητα, και όπως είναι φυσικό ένας τέτοιος τρόπος ζωής δεν μπορεί παρά να οδηγεί τον άνθρωπο στην προχειρότητα και να χάνει την ουσία. Ο καταιγισμός πληροφόρησης αποσκοπεί περισσότερο στον αποπροσανατολισμό του ατόμου παρά στο να το κάνη πιο ενημερωμένο. Έτσι φτάσαμε στο σημείο να μιλάμε πολύ η, να γράφουμε, και λίγο να σκεφτόμαστε, άλλα να διαβάζουμε, και άλλα να καταλαβαίνουμε, και να ακούμε ότι θα θέλαμε να ακούσουμε. Έτσι και στην παραπάνω έρευνα που στόχο έχει τον εντοπισμό στην προέλευση του καρκίνου του μαστού, αν σχετίζεται με τη δομή του στήθους, δεν είχε το ανάλογο ενδιαφέρων, από την κ Κούλα, η οποία αλλού έστρεψε την προσοχή της.

 3. avatar politis panagiotis

  Η οικονομική κρίση δεν είναι τόσο επικίνδυνη όσο η πνευματική. Για να υπάρξει η οικονομική προηγήθηκε η πνευματική. Η άγνοια υπάρχει από την αδιαφορία για παίδευση. Το περιβάλλον, τα βιώματα είναι καθοριστικός παράγων στην διαμόρφωση του ατόμου, σε όλες τις εκφράσεις του. Αυτή η διαπίστωση δεν είναι αδιαπραγμάτευτη, εξαρτάτε από την διάθεση του ατόμου, κατά πόσο είναι διατεθειμένο να μείνει στην στασιμότητα, στα δεδομένα, η, αν αποφασίσει ότι πρέπει να αλλάξει τρόπο σκέψης και ζωής. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, της κατανάλωσης για την κατανάλωση και του φαίνεστε, έχει επιβάλει σε όλους τους τομής την ταχύτητα, και όπως είναι φυσικό ένας τέτοιος τρόπος ζωής δεν μπορεί παρά να οδηγεί τον άνθρωπο στην προχειρότητα και να χάνει την ουσία. Ο καταιγισμός πληροφόρησης αποσκοπεί περισσότερο στον αποπροσανατολισμό του ατόμου παρά στο να το κάνη πιο ενημερωμένο. Έτσι φτάσαμε στο σημείο να μιλάμε πολύ η, να γράφουμε, και λίγο να σκεφτόμαστε, άλλα να διαβάζουμε, και άλλα να καταλαβαίνουμε, και να ακούμε ότι θα θέλαμε να ακούσουμε. Έτσι και στην παραπάνω έρευνα που στόχο έχει τον εντοπισμό στην προέλευση του καρκίνου του μαστού, αν σχετίζεται με τη δομή του στήθους, δεν είχε το ανάλογο ενδιαφέρων από την κ κούλα αλλού έστρεψε την προσοχή της.

 4. avatar ax_koula

  αφήστε μας της γυναίκες ήσυχες και κοιτάχτε να βρείτε το γονίδιο για το μέγεθος του ανδρικού μορίου. γιατί όπως είδαμε σε ένα άλλο άρθρο, η μισή ευρώπη την έχει σφυρίχτρα.

  1. avatar Γιωργος Νασ.

   Και η Αφρική δεν είναι μακρυά...

 5. avatar kyriakosv2

  ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΥΝΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.....ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΝΚΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

 6. avatar Social Distortion

  Πρέπει να γίνει υποχρεωτικό από το σύνταγμα γιά όλα τα κορίτσια που πρόκειται να γεννηθούν.

 7. avatar Γκιοζης Καρας

  Τα γονιδια του
  "Τι κανει εαν ελληνα πολιτικο ανικανο"
  ποτε θα τα βρητε??!

  1. avatar wayra

   Είναι ήδη γνωστά τα γονίδια. Θεραπεία δεν υπάρχει και ούτε θα

 8. avatar na feugoume siga siga

  επιτέλους μια χρήσιμη επιστημοτική ανακάλυψη....
  δυστυχώς εγώ θα έχω μεγαλώσει πολύ όταν εφαρμοστεί....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει