Επιστήμονες του νοσοκομείου Παίδων της Βοστώνης κατάφεραν να εντοπίσουν το «αποτύπωμα» του αυτισμού μελετώντας ένα κοινό ηλεκτροεγκεφαλογράφημα με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Παρόλο που είναι απαραίτητες επιπλέον μελέτες για πιο ασφαλή συμπεράσματα, η μελέτη υπόσχεται μία αντικειμενικότερη μέθοδο πρόωρης διάγνωσης του αυτισμού που θα συμβάλλει στην αντιμετώπισή του
Η ίδια μέθοδος, σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να κάνει έγκαιρη διάγνωση και στο αν τα μικρότερα αδέλφια ενός παιδιού με αυτισμό κινδυνεύουν κι αυτά να εμφανίσουν ανάλογη διαταραχή.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξετάστηκε η ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο περίπου 1.000 παιδιών ηλικίας δύο έως 12 ετών. Οι ερευνητές διέκριναν σε ποσοστό 90% τα παιδιά που όντως είχαν αυτισμό από τα υπόλοιπα που δεν είχαν ανάλογο πρόβλημα.

Οι επιστήμονες θέλουν να επαναλάβουν τα πειράματά τους και σε παιδιά που πάσχουν από το σύνδρομο Άσπεργκερ, που θεωρείται μία πιο ήπια μορφή αυτισμού.

Σημειώνεται ότι οι άνθρωποι με Άσπεργκερ έχουν νοημοσύνη υψηλότερη του μέσου όρου και δυσκολεύονται λιγότερο να μιλήσουν σε σχέση με τους υπόλοιπους αυτιστικούς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.