Σε κίνδυνο θέτουν πολλοί γονείς την υγεία των παιδιών τους, δίνοντάς τους λάθος δοσολογία υγρού φαρμάκου όταν παρουσιάζουν πυρετό, βήχα ή κρυολόγημα.

Όπως σημειώνει νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα, πολλοί γονείς είτε γιατί αδυνατούν να υπολογίσουν σωστά την κατάλληλη δόση ή γιατί απλά αδιαφορούν, συχνά δίνουν μεγαλύτερες και συχνότερες είτε μικρότερες και πιο αραιές δόσεις φαρμάκων στα παιδιά τους.

Το πρόβλημα επιτείνεται, σύμφωνα με τη μελέτη, επειδή πολλά από αυτά τα φάρμακα δεν απαιτούν συνταγή γιατρού και οι γονείς τα αγοράζουν ελεύθερα από τα φαρμακεία.

Η έρευνα, που πραγματοποίησαν επιστήμονες του πανεπιστημίου του Σύδνεϋ, υπό την δρα Ρεβέκα Μόουλς, παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας, στη Λισσαβώνα, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Μόουλς επισήμανε ότι οι γονείς παρεξηγούν συχνά το γεγονός ότι πολλά φάρμακα, όπως τα κοινά αντιπυρετικά, πωλούνται χωρίς συνταγή από τα φαρμακεία και εσφαλμένα νομίζουν ότι είναι απολύτως ακίνδυνα, ακόμα κι αν δώσουν μεγαλύτερη δόση στο παιδί τους.